Головна Мапа сайту Контакти
RSS
18 лютого 2009
Один день. Світ

Джону Траволті 18 лютого виповнюється 55 років

22:01

Улюбленцю кількох епох кіноманів Джону Траволті 18 лютого виповнюється 55 років. Майже 40 із них він провів у Голівуді і знявся у майже 50-ти стрічках. Та незважаючи на це, як кар'єра, так і особисте життя Траволти далеко не завжди складалися так, як йому хотілося. Та що завжди залишалося незмінним - то це танцювальний талант актора. Саме він увімкнув перед Траволтою зелене світло в Голівуд та став його візитівкою.

"Лихоманка суботнього вечора" - Танець у стилі диско

Так танцювати Джон Траволта вчився майже рік. І як виявляється, не даремно. Мюзикл "Лихоманка суботнього вечора" не лише прославила досі невідомого актора, а й зробила з нього символ епохи диско. Та стрімкий злет Траволти завершився таким самим стрімким падінням. Головними причинами цього стали смерть коханої жінки, старшої за нього на 18 років - актриси Дайян Хілд - та захоплення релігійно-філософським вченням - сайєнтологією. Тоді ж Траволта знаходить собі хобі, яке стане любов'ю всього життя - літаки. У нього їх аж п'ять, і він не забуває про польоти навіть у найскрутніші моменти життя.

"Кримінальне чтиво" - Танець у шкарпетках

Упродовж наступного десятиліття Траволта раз по раз відмовляється від успішних проектів, а натомість знімається у картинах, які згодом стають провальними. Та з настанням 90-х його життя кардинально змінюється. В 1991 Траволта нарешті влаштовує особисте життя - одружується з актрисою Келлі Престон. І незадовго після цього у 1994 тріумфально повертається до кінематографа. І знову неповторні танцювальні па - на цей раз у "Кримінальному чтиві" з Умою Турман.

"Лак для волосся" - Танець на підборах

А ось так Джон Траволта танцює у новому столітті. Аби вкотре здивувати своїх пошановувачів, він стає на підбори та перетворюється на жінку. Мюзикл "Лак для волосся", випущений у 2007, поки остання стрічка за участю актора. 2009-й для Траволти почався трагічно - під час відпочинку на Карибах помер його 16-річний син Джет. Траволта назвав цей день найгіршим у своєму житті. Та, схоже, подолати горе акторові допомагає робота - зараз він працює одразу у кількох голлівудських кінопроектах.

Телепрограма