Головна Мапа сайту Контакти
RSS
19 лютого 2009
Один день. Світ

Підозрюваних у вбивстві Анни Політковської виправдали

22:08

Підозрюваних у вбивстві Анни Політковської виправдали. Усіх трьох підсудних вже звільнили з-під варти - присяжні визнали їх невинними.

За версією обвинувачення, організатор убивства - колишній працівник МВС Сергій Хаджикурбанов. Його за два тижні до загибелі журналістки звільнили із Бутирської в'язниці. Брати Джибраїл та Ібрагім Махмудови нібито стежили за Політковською. Вважали, що застрелив журналістку їхній третій брат Рустам - він досі в розшуку. Присяжні вирішили, що слідство не довело провину підсудних. А ті вже оголосили, що вимагатимуть компенсацію за час, проведений за ґратами. Нагадаємо, оглядача "Нової Газети" Анну Політковську вбили у жовтні 2006-го, в під'їзді її будинку.

Мурад Мусаєв, адвокат обвинувачених:

- Я не хочу, чтобы кто-нибудь забывал. Этот вердикт - в российском суде. Это значит, велика вероятность, что он будет отменен с вероятностью в 99 процентов.

Карина Москаленко, представник родини Анни Політковської:

- Мы обращались в суды, но никто не обращал на это внимание. Результат - оправдательный приговор для всех четырех подсудимых. Ми требуем - нам нужны настоящие убийцы. Нам нужны настоящие убийцы. И мы этого добьемся.

Телепрограма