Головна Мапа сайту Контакти
RSS
2 березня 2009
Один день. Світ

Поліцейські з Орландо використовують найсучасніші види озброєння

22:01

Шпигунські камери, роботи та різні високотехнологічні іграшки. Поліцейські в американському місті Орландо використовують найсучасніші види озброєння, які раніше були лише у військових. Поліцейські жартують, що незабаром винахідники замінять їх "робокопами".

Це - "робот-переговорник". Сержант Марк Канті, який очолює команду бійців спецпризначення, дистанційно керує ним за допомогою пульту. На екрані він бачить усе, що потрапляє в поле зору камери робота.

Марк Канті, командир підрозділу спеціального призначення:

- У нас він служить як розвідник, це, так би мовити, наші очі та вуха. Він показує, в яку халепу ми можемо вскочити.

Поліцейські Орландо мають у своєму арсеналі ще двох роботів. Зокрема, цей, схожий на гантелю, називається Скаут-розвідник. Зазвичай його першим відправляють оглянути будинок перед тим, як поліцейські підуть на штурм. Деякі види технологічних іграшок популярніші за інші. Найбільше спецназівці люблять цю камеру-кулю. У неї поле огляду 360 градусів, тож вона дозволяє бачити навіть те, що позаду. Такі пристрої є на озброєнні ізраїльської армії.

Джон Уоршем, офіцер підрозділу спеціального призначення:

- Головне - знати, коли варто, а коли не слід застосовувати ці інструменти.

Бійці спецназу традиційно приймають на себе основний удар, вони ризикують життям найбільше. Сержант Канті пригадує випадок, коли робот помітив озброєного злочинця, який сховався за ліжком.

Марк Канті, командир підрозділу спеціального призначення:

- Коли викликають нас, зазвичай ідеться про насильство, застосування зброї або ж іншу серйозну небезпеку.

Офіцерам часто влаштовують "лікнеп" із нових технологій. Зараз вони вчаться працювати зі спеціальним пристроєм, який передає те, що говорить людина, просто реагуючи на рух щелепи. Виробники таких іграшок екіпірують різні спецпідрозділи.

Девід Ханел, винахідник:

- ФБР, таємна служба, бійці спецназу, морські котики, зелені берети… Небезпечне середовище, в якому ми живемо зараз, саме підказує, де потрібні наші послуги.

На оснащення для своїх співробітників департамент поліції Орландо щороку витрачає десятки тисяч доларів. Там не бояться, що ці кошти пропадуть, адже служба офіцерів стане безпечнішою.

Телепрограма