Головна Мапа сайту Контакти
RSS
17 березня 2009
Один день. Світ

У Венесуелі бензин коштує менше одного цента за літр

21:15

Знову подорожчає бензин. У Венесуелі. Президент країни Уго Чавес планує підняти ціни на бензин в країні. Зараз за літр пального місцеві водії віддають менше одного американського цента - це найнижчий показник у світі. Саме піднявши ціну на бензин Чавес планує отримати додаткові надходження до державної казни. Адже економічна криза не обійшла стороною й Венесуелу.

Уго Чавес, президент Венесуели:

- Ми не піднімали цін на пальне впродовж десяти років. І практично даруємо його. Люди з дорогими машинами купують чимало бензину, і не чесно, що вони платять за нього копійки. До того ж, Венесуела - країна із найнижчими цінами на бензин у світі.

Найменше у світі за бензин платять у країнах з багатими природними запасами нафти - це, крім Венесуели, ще й Іран та Саудівська Аравія - водії у цих країнах за пальне платять відповідно 10 та 12 американських центів. А от найдорожчий бензин - у Норвегії. І це попри те, що країна - лідер з видобутку нафти у Європі. Літр пального норвежці купують аж за півтора долара. У трійку країн з найдорожчим бензином також входять Велика Британія та Японія. Україна - у середньому ціновому секторі - приблизно між США та Австралією. У цих країнах пальне коштує 51 та 78 центів відповідно.

Телепрограма