Головна Мапа сайту Контакти
RSS
20 травня 2009
Один день. Світ

Музей фінансової кризи у США

21:09

У США досліджують історію фінансової кризи. В одному з Нью-Йоркських музеїв навіть організували спеціальну експозицію, яка відтворює нещодавні економічні події. Екскурсію музеєм проведуть наші кореспонденти.

У часи кризи Уол Стріт виглядає досить похмуро і здавалося б, туристи не дуже поспішають сюди. Однак до цього музею у світовій столиці фінансів відвідувачі шикуються у довгу чергу. Адже тут у Музеї Американських Фінансів відкрилася експозиція, що розповідає про економічну кризу, крок за кроком відтворюючи розвиток подій, що спричинили фінансовий колапс.

Ліна Ахтар, менеджер експозиції:

- Ми помітили, що багато людей приходять до нас і питають - у вас є щось про кризу?

Чи ви збираєте документацію щодо неї? Насправді дуже важко задокументувати історію у момент, коли вона твориться. Натомість ми вирішили розповісти туристам саму історію фінансової кризи.

Працівники зібрали усі факти, пов'язані із кризою, та відтворили їх на окремих стендах. Із телеекранів спеціалісти пояснюють причини, які призвели до фінансового колапсу. А щоби інформація була більш зрозумілою, - для відвідувачів наводять паралелі зі схожими історичними подіями у США, як от Великою Депресією. Врешті після відвідин експозиції навіть діти краще розуміють природу фінансової кризи і роблять для себе висновки.

Майкл Ревіч, житель Нью-Йорка:

- Коли я виросту, то вже буду досить досвідченим у фінансових справах, а ще мені буде що згадати - адже на наших очах твориться історія.

Наразі працівники музею не сидять склавши руки, а збирають нові факти, аби збагатити експозицію. Адже з часу її відкриття кількість відвідувачів зросла майже вдвічі.

Олександр Николишин, К1.

Телепрограма