Головна Мапа сайту Контакти
RSS
11 червня 2009
Один день. Світ

Черномирдіна звільнили з посади посла РФ в Україні

22:08

Важковаговик пішов. Віктора Черномирдіна звільнили з посади посла Російської Федерації в Україні. Указ про це сьогодні підписав президент Росії Дмитро Медвєдєв. І одразу наказав призначити Черномирдіна на іншу посаду - спеціального представника президента з питань економічного співробітництва з державами-учасниками СНД.

Віктор Черномирдін. Хотіли як краще - а вийшло як завжди

Посол Росії в Україні - це ніби почесна пенсія для того, хто звик бути головним. Віктор Черномирдін був головою "Газпрому", двічі прем'єром і один раз - виконувачем обов'язків. Він приїздить до Києва у шістдесят три - і залишається тут на вісім років.

Віктор Черномирдін. Багато говорити не буду, а то знову щось скажу

Уперше про звільнення Черномирдіна з Києва заговорили під час помаранчевої революції. Посол тоді - нейтральний. Він заявляє, що Росія співпрацюватиме з будь-яким українським керівництвом, називає Київ стратегічним московським партнером, а опозиційних тоді Ющенка і Тимошенко - людьми розумними. Втім, схоже, що на початку цього року Черномирдін свою думку змінив.

Віктор Черномирдін. Не в тому ранзі, щоб лякатися

Лютий дві тисячі дев'ятого - це час найгучнішого російсько-українського дипломатичного скандалу. Інтерв'ю Черномирдіна "Комсомольській правді" цитують усі. Із цим українським керівництвом домовитися не можна, прийдуть інші люди - побачимо. Тодішній міністр закордонних справ Володимир Огризко навіть каже, що Віктор Степанович може стати персоною нон ґрата. Реакція Черномирдіна - фірмовий афоризм. Бабу черевичками на підборах не налякаєш.

Телепрограма