Головна Мапа сайту Контакти
RSS
10 липня 2009
Один день. Світ

Виповнюється 15 років як Олександра Лукашенка обрали президентом Білорусі

22:04

Професійний ювілей у незмінного батька білоруського народу - Олександра Лукашенка. Сьогодні виповнюється рівно 15 років як його обрали президентом Білорусі. Після виборів 94-го його "переобирали" ще двічі. Для цього Лукашенко тричі міняв конституцію. Цікаве життя білоруського президента - далі у викладі Олександра Николишина.

Лукашенко і народ

Голосувати потрібно "За", бюлетені з іншими варіантами не дійсні - це телевізійний ролик напередодні референдуму 2004 про скасування обмежень для однієї особи очолювати країну. "За" голосують більше 70-ти відсотків, і Лукашенка фактично обирають президентом на довічний термін. Одностайність швидше засвідчує відсутність альтернативи, ніж велику любов до керманича, тішить хіба стабільність у країні. А тим, кому вона набридла, Лукашенко неправоту доводить кийками і сльозогінним газом.

Лукашенко і світ

Європі та США така білоруська демократія вже давно не до вподоби. А після референдуму Лукашенка називають останнім європейським диктатором і забороняють приїжджати до Старого світу. А от у Східній Європі його зустрічають із хлібом та сіллю. Братські Росія і Білорусь зближаються ще з початку президентства Лукашенка та повністю об'єднатися постійно щось заважає: то газ, то молоко. А віднедавна білоруський лідер зрозумів, що споріднені народи є ще й на Далекому Сході та у Латинській Америці. Тоталітарні Іран, Венесуела та Китай - нові партнери Білорусі.

Лукашенко і сім'я

Не те, що за кордоном, а й у самій Білорусі президента жодного разу не бачили разом із першою леді країни - Галиною. Та й мешкає вона окремо від чоловіка - у містечку Шклов. Після публікації у західній пресі ось цього фото, Лукашенко й зовсім заборонив і без того не говіркій Галині спілкуватися з журналістам. Зате народжений у тому ж 2004 син Микола віднедавна супроводжує батька і на військових парадах, і у закордонних поїздках. Ось син православного атеїста дарує папі римському буквар. Сам Лукашенко напівжартома-напівсерйозно називає Миколку спадкоємцем білоруського престолу.

Телепрограма