Головна Мапа сайту Контакти
RSS
3 серпня 2009
Один день. Світ

Українці в руках сомалійських піратів. Огляд.

21:22

Сомалійські пірати отримали викуп за судно з двома українцями на борту. Німецький корабель «Ханса Ставанджер» перебуває у полоні вже 4 місяці. Звільнити його корсари обіцяли ще тиждень тому, але несподівано збільшили суму викупу. Сьогодні судновласник заплатив 2 мільйони сімсот тисяч доларів, тож розбійники  обіцяють найближчим часом відпустити полонених. Нагадуємо, зараз в руках сомалійських піратів -  ще 24 українських моряків. Про них - далі в огляді

Швеція

Берегова охорона Швеції отримала фото вже за годину після занурення підводного робота на дно протоки Каттегат, що у Балтійському морі. На 100-то метровій глибині він розпізнав назву судна - «ЛангелАнд».
Корабель знайшли, слідів членів екіпажу - ні. Берегова охорона переконує - шансів знайти їх вже не має. Наразі 2-ох українців та 4-ро росіян, що перебували на Лангеланді оголосили зниклими безвісти.

Індійський океан

А от сомалійські пірати, що тримають у полоні судно "Аріана", використовують його команду для тиску на судновласника. У одної з двох жінок, що перебувають на борту - стався викидень і тепер вона потребує негайної медичної допомоги. Розбійники ж не те, що не погоджуються відпустити хвору, а навіть не дозволяють доставити на корабель ліки. Так вони намагаються змусити власників "Аріани" якомога швидше заплатили викуп. Нагадаю на борту "Аріани" 24-ри моряки - усі українці.

Одеса

І хороша новина для екіпажу судна "Берікс". Українська урядова міжвідомча комісія дала дозвіл на ремонт корабля в Одесі, а членів екіпажу замінили новими моряками. За словами лікарів члени екіпажу тепер потребують як фізичної так і психологічної допомоги. Адже судно впродовж 8-ми місяців дрейфувало у водах Чорного моря неподалік Одеси. В український порт його не пускали, бо судно перевозило зіпсоване м'ясо. Наразі вантаж опломбований - його стан перевірятимуть ветеринари.

Телепрограма