Головна Мапа сайту Контакти
RSS
4 серпня 2009
Один день. Світ

Двоє українців повертаються з піратського полону

21:22

Двоє українців повертаються з піратського полону. Сомалійські пірати відпустили німецьке судно "Ханса Ставангер" з громадянами України, Росії, Німеччини та Філіппін на борту. Зараз судно під охороною німецького військового корабля пливе до кенійського порту Момбаса. Саме туди воно й прямувало до того, як потрапило у полон.

Пункту призначення має дістатися за 3 дні. Нагадаємо, "Ханса Ставангер" захопили ще на початку квітня. Після 4-х місяців складних переговорів із судновласником пірати таки отримали 2 мільйони 700 тисяч доларів викупу та залишили судно.

Франк Леонгардт, власник судна Hansa Stavanger:

- Я телефоном розмовляв із капітаном судна та членами екіпажу й можу підтвердити, що їхньому здоров'ю нічого не загрожує. Щодо переговорів з піратами - мушу сказати, що вони були дуже складними. Розбійники не вміють дотримувати слова. Досить часто вони вже за кілька годин після досягнення домовленостей забували про обіцяне.

Ендрю Мвангура, керівник Східно-Африканської програми захисту моряків:

- Всі члени екіпажу в безпеці, однак у нас є інформація, що декілька моряків почуваються зле, серед них один українець. Утім, загалом як фізичний, так і моральний стан у всіх членів екіпажу нормальний.

Телепрограма