Головна Мапа сайту Контакти
RSS
7 серпня 2009
Один день. Світ

Чудернацькі винаходи світових науковців

22:02

Мандри приносять не лише задоволення, а й натхнення для наукових винаходів. Так один аргентинський мандрівник неабияк любив подорожувати, однак так само не любив спати у наметі. Цю дилему він вирішив дуже легко - сконструював перевізний будинок. Про чудернацькі винаходи і невгамовну фантазію науковців - у наступному огляді.

Аргентина

"Все своє ношу з собою" та "мій дім - моя фортеця" - усе це про аргентинця Матіаса Констадта. Він поєднав захоплення подорожами і любов до затишку, сконструювавши оригінальний перевізний будинок. Це дуже проста у застосуванні конструкція - з коротких алюмінієвих балок, які легко можна з'єднати та розібрати. Стіни покриваються теж доволі легкою гіпсоцементною плиткою. Такі матеріали роблять будинок аргентинця у 20 разів легшим за звичайний - вага 1-го квадратного метра приблизно 4 кілограми. Таке помешкання, переконує аргентинець, не менш надійне, аніж традиційне.

США

А от американські винахідники поєднали любов до мегаполісів та сільського господарства. Спорудивши на даху одного з нью-йоркських хмарочосів цілу ферму. І тепер на ній вирощують більше 30-ти видів фруктів та овочів, милуючись міськими краєвидами. Більше того, власники перетворили хобі на справжній бізнес. Вирощені на даху продукти не лише їдять самі, а й продають у сусідні продуктові крамниці та кав'ярні. Єдиний, однак досить вагомий недолік такої ферми - ціна, на її спорудження потрібно близько 60-ти тисяч доларів.

Велика Британія

Навіть по щиколотки у воді футболісти тепер почуватимуться сухо та комфортно завдяки винаходу британських вчених - водостійким гетрам. Саме це демонструє зараз атлет - знімає гетри, і на землі не залишається жодної краплі води. Такий ефект забезпечують спеціальна технологія та тканина, що абсорбує воду й не дає їй просочитися, і водночас легко випускає піт. Ці диво-гетри не повинні вдарити й по кишені футболістів, адже їхня вартість - трохи більше 30-ти доларів за пару.

Телепрограма