Головна Мапа сайту Контакти
RSS
10 серпня 2009
Один день. Світ

Азія потерпає від тропічних штормів

22:03

Азія потерпає від тропічних штормів. Ударів стихії зазнали Тайвань, Китай і Японія - є жертви, і зниклі безвісти. Збитки від негоди становлять уже сотні мільйонів доларів. Про руйнівну силу природи наш наступний огляд.

Тайвань
На тому березі бурхливої річки - селище Сяо Лінь, його повністю поховав зсув. Рятувальникам вдалося знайти і вивести звідти тільки сорок п'ять людей. Це означає, що ще принаймні шістсот його мешканців - залишаються зниклими безвісти, до селища не дістатися навіть гелікоптером. Зсуви на Тайвань приніс тайфун Моракот , він господарював у країні вихідними і залишив по собі потужні зливи. Окрім  селища Сяо Лінь, у країні загинули п'ятнадцять людей, іще півсотні - зникли.

Китай
У Китаї - масова евакуація. Від тайфуну Моракот змушені тікати мільйон людей. У провінції Фуцьзянь - там стихія завдала найсильнішого удару - швидкість вітру сягала ста дев'ятнадцяти кілометрів на годину. У Китаї поки кажуть про одну жертву - під заваленим будинком загинув чотирирічний хлопчик. Моракот послабшав - з тайфуну до тропічного шторму, але авіарейси у постраждалому регіоні скасовують, а судна  повертають до берега. Дороги  відрізані високою водою.

Японія
Тропічний шторм Етау прийшов до Японії усього за кілька годин після того, як Моракот напав на Тайвань і Китай. Етау приніс нищивні зливи - за добу подекуди випадалили більше трьохсот двадцяти  п'яти міліметрів опадів, спричиняючи зсуви. Відтак загинуло тринадцять людей і десять  зникли безвісти. Евакуювали близько сорока семи тисяч людей - ті, хто залишився без даху над головою  змушені ночувати у школах. Метеорологи тим часом попереджають, що найближчими днями  дощі не вщухатимуть.

Телепрограма