Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

"Орел і Решка. Шопінг" у Барселоні: дизайнерські сувеніри для найвибагливіших

"Орел і Решка. Шопінг" у Барселоні: дизайнерські сувеніри для найвибагливіших

4 серпня 2014 | 16:41

Барселона – це імпульсивне місто, і не дивно, адже за однією з легенд вона заснована самим Гераклом. Унікальна атмосфера цього мегаполісу навряд чи зможе когось залишити байдужим. Будь-що можливо на Батьківщині кориди. Митці тут шукають натхнення, а шопери – різні стильні штуки.

Барселона – місто сонця і митців. Тут точно протікає джерело натхнення. З собою додому хочеться прихопити частинку цієї унікальної атмосфери.

Вибуховий шопінг з необмеженим бюджетом:

Шопінг МАГАЗИН СУВЕНІРІВ. Montfalcon Carrer dels Boters, 4

Магніти, статуетки, тарілочки – все це не здатне передати колориту Барселони. Досвідчений шопер Марія надає перевагу лише ексклюзиву. Три поверхи дизайнерських сувенірів для найвибагливіших. Ножиці для піци, ремінь-сантиметр, який 100% залишить у формі, презервативи, що світяться в темряві. За ексклюзивні сувеніри красуня Маша виклала 599 євро.

Барселона – місто, де живе мистецтво. Щедра земля цього регіону зростила Жоана Міро, Пабло Пікассо, Сальвадора Далі. Літограф – прадід ксерокса – дозволяв тиражувати шедеври.

Шопінг ГАЛЕРЕЯ-МАГАЗИН. Rira Gallery Carren de la Palla, 15 local 12

Потрапивши до галереї, дуже дивують ціни – низькі, як для оригіналу. Ну що таке 40,000 євро для роботи видатного Далі?! Виявляється, талановиті митці до того ж були винахідливими комерсантами. Найбільш вдалі роботи вони проганяли через літограф – копіювальну машина, прадід ксерокса, за допомогою якої тиражували шедеври. Таким чином майстри подбали про багатьох бажаючих мати власні шедеври. Сальвадор Далі виготовив 250 копій статуї "Ісус Христос". За 6,000 євро Маша приєдналась до всесвітнього клубу власників "унікальної" скульптури знаного майстра.

Барселона пахне теплим морем, квітами, коханням. Спокуса зібрати цей фантастичний аромат до флакону виникає у всіх, хто хоча б мить провів у Барселоні. А володарка безлімітної карти може собі дозволити різні дива.

Шопінг ПАРФУМЕРНИЙ МАГАЗИН. Сalle de Bajade de Santa Eulalia, 3

Потрапивши до магазину, ви миттєво забудете про "запах Барселони". Парфуми із запахом сексу, парфуми, що пахнуть кішкою, парфуми, що містять золото. Увага! Всі-всі парфуми представлені в лавці – хамелеони, і на кожній людині розкриваються по різному. Можливі і казуси: у флаконі пахнуть вишневим пундиком, а при нанесені на шкіру - сльозами змії. Для себе ж красуня обрала "простий" аромат без рідкого золота і пікантних результатів за скромні 500 євро.

Магазин-телепорт – чули про таке? Входиш – і потрапляєш в минуле або позаминуле сторіччя.

Шопінг МАГАЗИН СТАРОЇ ТЕХНІКИ. Anam or fosis, Bajada Santa Eulalia, 4

Далекий родич магнітофону, фонограф, родом із 1890 року, грамофон – з 1929 року, французький післявоєнний телевізор, - до вашої покупки додається частинка історії. Всі екземпляри ретельно відреставровані і відмінно функціонують. За 1,200 євро 54- річна радіола стала власністю Марії.

Лютий у Каталонії, як і в решті Європи – час Карнавалів. Карнавал в Барселоні – весела, костюмована танцювальна процесія, що складається з безлічі танцюристів і музикантів всіх національностей.

Шопінг МАГАЗИН МАСОК. El Enginio Enginio  Carrer Rorie, 6

Ця старовинна лавка готує місто до карнавалу вже 176 років. Окрім карнавалу, маски прийнято одягати на всі місцеві свята. Маски виготовлені з папьє-маше або гіпсу. В порівняні з іншими карнавальними масками, барселонські маски просто величезні. Для себе Маша обрала маску геніального Гауді в надії, що дух архітектора підкаже якусь геніальну ідею. В карнавальній лавці блондинка лишила 300 євро.

Всі шопери знають: з поїздок обов’язково треба привозити місцеві делікатеси. Мабуть, жоден турист не повертається з Іспанії, не прихопивши кілька пляшок чудового іспанського вина. Відмінну пару вину складуть дуже смачні іспанські сири і традиційні м'ясні делікатеси – в'ялений свинячий окіст хамон і знамениті ковбаски чорізо або фует. Ці істинно іспанські делікатеси.

Шопінг МАГАЗИН З ХАМОНОМ. Jamon Experience, Rambla de les Flors 88-94

За традиційною іспанською закускою професійна шоперка відправилась до галереї хамону, адже вибір хамону в Іспанії прирівнюється до мистецтва. Тут Маші і розповіли про "хамонові" премудрості. Існує два основних типи хамону: серрано ("гірський хамон") та іберіко ("pata negra" – "чорна нога"), як правило, дорожчий. Вони розрізняються способом і тривалістю приготування, а найістотніша відмінність між хамоном серрано і хамоном іберіко – порода свиней та їхні дієти. Зовні їх можна розрізнити за кольором копитця: у серрано – біле, у іберіко – чорне. Неймовірний делікатес і супутні аксесуари коштували красуні 1,115 євро.

$100 у Барселоні – це лише 72 євро. Про ексклюзивний шопінг з таким бюджетом годі і мріяти:

Шопінг КАГАНЕРО. Angelica Calle de Caballeros, 7, buroh 84

Каганеро – фігурки розфарбованих чоловічків, які, вибачте, какають. Існує повір'я, що володіння такими фігурками здатне принести успіх. У Каталонії каганеро став справжнім національним символом. З 1940-х років цю каталонську традицію адаптували до потреб часу. Разом з традиційним дизайном фігурок каганеро з'явилися зображення інших персонажів, часом, досить відомих і в тій же позі. Таким чином каганеро – зразок народної сатири в образі людини, що какає. У ній зображуються всі: від селян до можновладців, що таким незвичайним способом доводить рівність усіх людей.

Відвідати "Парк Гуельйо" Барселони і не закохатися в стиль Антоніо Гауді – неможливо! Божевільна комбінація кольорів і форм, сміливість і самобутність. Один з найулюбленіших прийомів Гауді – облицювання мозаїкою. Для своїх колажів він використовував уламки посуду, кераміки, пляшок – зі сміття виходили шедеври. Саме вони і надихнули Антоніо створити "шматочок Барселони" для свого дому.

Шопінг МАЙСТЕР-КЛАС. Multispai de creacio Estones Carer de Betlem, 44

На цей випадок існує спеціалізована майстерня, яка за невеликі кошти і в короткий час навчить мозаїчній техніці Гауді. Якщо озброїтись фантазією, то купа будівельного сміття з легкістю перетворюється на унікальний сувенір. 25 євро коштувало Антону освоєння професії штампувальника сувенірів "під Гауді".

Статус казкового міста в Барселоні підтверджується тим, що магія тут доступна будь-кому і продається в магазині, просто як сир чи ковбаса. Крамниці 133 роки, саме стільки магія існує на продаж.

Шопінг МАГАЗИН МАГІЇ. El Rey Dela Magia Carrer de la Princess

Якщо ти шопер зі $100, в тебе точно є нагальна потреба в грошах. Грабувати не варіант, коли можна вдатись до фокусів. В магазині доступної магії Антон обрав найскладніший картковий фокус, який йому коштував 24 євро. Ще одна фішка магазину: разом із магічними комплектами тут продають і майстерність їх виконання. До речі, Антону все ж таки довелось випробувати фокуси в дії, нічого не поробиш, гроші витрачені до копієчки. На головній вулиці Ла Рамблі Антон влаштував своє шоу "Коричнева магія", яке принесло йому цілих 15(!) євро. Не погано, як для фокусника-початківця.

Шопінг РИНОК. La Boqueria Rambla, 91

Ринок "Ла Бокурі" – справжній ураган для органів чуття. Потрапивши до гастрономічного раю з малим бюджетом, треба хоча б все покуштувати, якщо не можливо все купити. Серед традиційних іспанських делікатесів по кишені Антону лише фует. Ковбаска коштувала шоперу майже 4 євро.

Барселона – це найемоційніше, креативне і вируюче місто Європи! Шопінг тут відповідний – повний шаленства. Під час шопінгу тут можливо все: відправитись в недалеке минуле або навчитись магії.

Телепрограма