Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

Шопінг в "душі" Італії, справжнє міланське диво від "Орел і Решка. Шопінг"!

Шопінг в "душі" Італії, справжнє міланське диво від "Орел і Решка. Шопінг"!

6 жовтня 2014 | 18:22

Мілан - столиця регіону Ломбардія і найаристократичніше місто Італії. Ну, а для модників усього світу, він ще й столиця моди.

В Мілані є справжнісінький Квартал моди. Років 30 тому в центрі міста почали масово відкриватися бутики відомих брендів. З часом магазинів стало так багато, що міланці почали називати місце їх скупчення "Квадратом моди" або "Золотим квадратом".

Вартість оренди в цьому кварталі настільки висока, що всі ці численні бутики здебільшого збиткові. Але що поробиш, у світі моди є жорстоке правило - "Якщо у тебе немає бутику в Мілані на via Montenapoleone, ти нічого не вартий". Тому кожен поважаючий себе бренд просто зобов'язаний для підтримки реноме мати тут магазин. Як кажуть, "Noblessе oblige" - "Положення зобов'язує".

Via Monte Napoleone

"Концепт-стор" в перекладі з англійської означає "багатофункціональний магазин". Іншими словами, це мультибредовий бутик, вся атмосфера і асортимент якого вписуються в єдину концепцію. Наприклад, в 80-ті роки минулого століття Ральф Лоран відкрив кілька подібних магазинів, інтер'єр яких був оформлений у вигляді житлових квартир, а продавалися в них найрізноманітніші речі - домашній одяг, текстиль, картини, меблі, постільна білизна, посуд і ще безліч усякої всячини, але все це було підпорядковано загальній естетиці.

Концепт-стор Excelsior Milano Galleria del Corso, 4

А чи знаєте ви, що були часи, коли ґудзики коштували дорожче самого одягу? Найчастіше вони були настільки дорогі, що їх перешивали з одного одягу на інший. Вся справа в тому, що виготовлялися ці ґудзики з дорогоцінних металів і каменів. По ґудзиках можна було навіть визначити соціальний статус їхнього власника.

А ось в наші дні багато елегантних чоловіків замість ґудзиків на рукавах сорочки обирають запонки. Не став винятком і наш ведучий Антон.

Camiceria Olga, via Comelico, 3


Перший аутлет був відкритий в 1936 році в США компанією "Anderson-Little", яка виробляла чоловічий одяг. Пізніше "Anderson-Little" створили цілу мережу аутлетів по всій країні. В Європі аутлети з'явилися набагато пізніше. Першими американську ідею втілили в життя англійці, потім французи, а у 2000 році мода на аутлети дійшла й до Італії.

Сьогодні в Італії більше 20 аутлетів, а найбільший з них знаходиться в 100 кілометрах від Мілану. Дістатися туди дуже просто, потрібно лише сісти до одного з червоних двоповерхових автобусів на пьяцца Кастелло, що неподалік від замку Сфорцеско, заплатити 25 євро і через півтори години ви на місці! Не забудьте зберегти квиток, інакше залишитеся в аутлеті назавжди, адже зворотні квитки там не продають.

Аутлет Serravalle Designer Outlet via della Moda, 1

У 1956 році італійський торговець тканинами Чіро Паоне заснував компанію з пошиття чоловічого одягу під назвою CI.PA (Ciro Paone). Вона стала настільки успішною, що через 10 років її власник вирішив перейти на міжнародний ринок і прийняв рішення перейменувати компанію. Справа в тому, що для англомовних країн абревіатура CI.PA (перша літера італійською звучить як "Ч") за звучанням сильно нагадувала слово "cheap" ("дешевий") і така назва навряд чи була б вдалою для компанії, яка виробляла ексклюзивні костюми ручної роботи. Вибір зупинився на слові "kiton" - на честь хітонів, одягу вільного покрою, який носили стародавні греки. Адже, на думку Чіро, чоловічий костюм повинен бути зшитий так, щоб його власник відчував себе в ньому настільки ж зручно, як в хітоні.

Зараз Kiton - одна з найвідоміших марок не тільки в Італії, але й у світі. А Чіро Паоне був навіть удостоєний рицарського титулу за свої заслуги перед італійською та світовою модою.

Бутик Kiton, via Gesu, 11

Панцеротті - це смажені пиріжки родом з найбільш східної області Італії - Апулії. Своєю появою в Мілані вони зобов'язані уродженці Апулії Джузеппіні Луіні, яка переїхала до Мілану в пошуках кращого життя після Другої світової війни і відкрила пекарню в центрі міста. Панцеротті настільки полюбилися міланцям, що з часом господиня перейменувала свою пекарню в панцероттерію і зараз там продаються виключно її фірмові пиріжки. Панцеротті чимось нагадують чебуреки, тільки з більш легкого тіста, а найпопулярніша начинка для них - помідори і моцарелла.

Панцеротті Luini via Santa Radegonda, 16

Що таке мрія справжнього шопоголіка? Купити класну річ з грандіозною знижкою. Стильні міланські панянки на полювання за такими речами вирушають не тільки в аутлети і на розпродажі, але і на вуличні ринки. Неймовірно, але факт, на цих ринках можна купити оригінальні брендові речі з минулих колекцій. Деякі з цих ринків відомі модницям в усьому світі, наприклад, ринок на вулиці via Fauche.

Ринок на вулиці via Fauche


"Щоб продати щось непотрібне, треба купити що-небудь непотрібне" - вчив колись своїх друзів дядя Федір із Простоквашино. В магазині Bivio Milano розвінчують цей постулат. Тут непотрібну вам річ можна просто обміняти. На потрібну, зрозуміло.

Магазин Bivio Milano via Gian Giacomo Mora, 4


На візитній картці Аль Капоне було написано "торговець меблями". Незважаючи на те, що спецслужби відмінно знали, що він займається контрабандою, сутенерством та гральним бізнесом, звинуватити його в цих злочинах вони не змогли. Проте, їм вдалося заарештувати гангстера за несплату податків. Після чого кодекс "Коза Ностри" (мовчати, завжди мати гарного адвоката, не застосовувати силу проти державних службовців, не довіряти нікому, окрім членів мафії) поповнився п'ятим пунктом - сплачувати податки.

Вінтажний магазин Cavalli e Nastri, via Gian Giacomo Mora, 3


Вже протягом багатьох десятиліть міланці роблять все, для того, щоб економіка і культура їхнього рідного міста розвивалася в гармонійному поєднанні. Для цього явища виник навіть спеціальний термін - "міланське диво", що означає єдність промисловості та мистецтва. І якщо Рим - це серце Італії, то Мілан - її душа.

Що ще цікавого в Мілані, дивіться у випуску "Орел і Решка. Шопінг" на нашому сайті



Телепрограма