Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

11 найвесняніших пісень

11 найвесняніших пісень

12 березня 2015 | 17:00

 "А за вікном майже весна,
І, Боже мій, як несподівано вона
Змінює все моє майбутнє,
Моє майбутнє і моє життя."

(Океан Ельзи)

В останні дні зими чомусь завжди здається, що вона триває неймовірно довго і їй не буде кінця. Але ось настає березень з його поки що не дуже теплими, але вже яскравими сонячними променями. Природа потихеньку починає прокидатися від сну, ніби натякаючи, що і людям настав час виходити із зимової сплячки. А що може допомогти в цьому краще, ніж добірка весняних пісень, які бадьорять та підіймають настрій? Слухайте, насолоджуйтесь і заряджайтеся енергією:)

1. Потап і Настя - "Чумачечая Весна"


У Потапа є хобі - він любить підслуховувати цікаві слова в розмовах, а потім використовувати їх у своїх текстах. Саме так і з'явилося слово "чумачечая". Музикант почув його з вуст беззубого алкоголіка, який щось емоційно пояснював приятелеві і просто не міг вимовити слово "сумашедший" ("божевільний"). "Вася, ну ти че, чумачечий?", - цю фразу і підслухав Потап, і з його легкої руки слово стало дуже популярним у народі.

2. "Воплі Відоплясова" - "Весна"


Музиканти "ВВ" цілих п'ять років жили і працювали в Парижі. Саме там була написана "Весна". З 1997 року у хлопців з'явилася традиція - піснею "Весна" вони завжди закінчують свої концерти.

3. "Океан Ельзи" - "Майже весна"


Пісня була написана у 2003 році і стала однією з найбільш культових композицій у творчості гурту. А от сам Вакарчук ставиться досить критично до свого творіння: "Дуже примітивний ритм. Я дуже довго писав цю пісню. Мені вона подобається найменше, але грає свою роль. На концертах такі пісні потрібні. Вона буде звучати дуже енергійно. А ось текст мені дуже подобається".

4. Наталя Могилевська - "Я весна"


Альбом "Тільки я", в якому прозвучала пісня "Я - весна", був першим альбомом Наталії Могилевської, де вона виступила не лише у ролі співачки, але і продюсера. До речі, з обома ролями вона впоралася чудово - після виходу альбому Могилевську назвали кращою співачкою року.

5. "Ляпис Трубецкой" - "Яблони"


У гурту "Ляпис Трубецкой" багато років існувала традиція - в кінці кожного виступу музиканти зверталися до глядачів з побажанням "Живіть щасливо і радісно". У серпні минулого року лідер гурту Сергій Міхалок вимовив ці слова зі сцени востаннє - гурт "Ляпис Трубецкой" офіційно припинив своє існування. Втішає тільки те, що хлопці не завершили повністю свою творчу діяльність, а створили два нових проекти. Сергій Міхалок створив власний проект "Brutto", більша ж частина музикантів перейшла до проекту "Trubetskoy". Хочеться вірити, що музиканти, хоч вже і порізно, але ще порадують своїх слухачів.

6. "Город 312" - "Весна"


Свій продюсер у гурту "Город 312" з’явився зовсім випадково. Хлопці давали концерт на підтримку свого першого диска "213 дорог" на ринку "Горбушка" в той день, коли туди зайшов генеральний директор студії звукозапису "Реал-Рекордс". Йому сподобався виступ музикантів і він запропонував їм співпрацю. А ще через півроку вийшов альбом "Вне зоны доступа", в якому і прозвучала вперше пісня "Весна".

7. "5'Nizza" - "Весна"


Для тих, хто ще не чув цю чудову новину, ми раді повідомити - гурт "5'Nizza" повертається! Андрій Запорожець і Сергій Бабкін вже оголосили, що дадуть два концерти влітку цього року. "Після восьми років мовчання ми вирішили, що нам знову є, що сказати, а старі пісні, можливо, знайдуть нове життя і сенс", - прокоментував возз'єднання Андрій Запорожець. Нагадаємо, що гурт розпався у 2007 році, коли його учасники розійшлися з приводу того, як має надалі розвиватися їхня творчість.

8. "Ночные снайперы" - "31 весна"

Пісню "31 весна" Арбеніна написала в той період, коли її творче життя було далеко не безхмарним. Друзі пропонували їй кинути музику і зайнятися чимось, що приносить гроші. Арбеніна вже сама схилялася до того, щоб влаштуватися на добре оплачувану роботу до одного зі своїх впливових знайомих. Однак, під час розмови вона випадково визирнула у вікно і побачила вуличних музикантів, які проходили повз. Цей незначний, здавалося б, епізод, дуже сильно вплинув на Арбеніну, вона зрозуміла, що без музики не зможе жити, і відхилила пропозицію. А незабаром після цієї історії вона написала "31 весну".

9. Андрій Хливнюк (Бумбокс) - "Весна"


Можливо, не всі про це знають, але голос Андрія Хливнюка, вокаліста гурту "Бумбокс" ми можемо почути не лише у піснях. Андрій озвучив одного з персонажів у відомому французькому фільмі "13-й район: Ультиматум" - поліцейського на ім’я Дам’єн. В українській озвучці, зрозуміло. А компанію йому склали два популярних шоу-мена - Євген Кошовий і Потап.

10. Николай Носков - "Паранойя"

За словами Миколи Носкова, пісню "Параноя" він написав на замовлення однієї з радіостанцій, якій потрібен був хіт. Коли пісня була написана, замовникам не сподобалася назва: "Коля! Ну що це таке - параноя? Хто буде слухати пісню, яка називається "Параноя"?". Тоді Носков запропонував перейменувати композицію у "Весняну пісеньку". З такою назвою вона протрималася в чартах декілька тижнів, але потім "Параноя" все ж таки перемогла і саме під такою назвою пісня і увійшла в історію.

11. Іван Дорн (feat. Pianoboy) - "Весна"


Спільне відео Івана Дорна та Дмитра Шурова було відзняте ще рік тому, але з'явилося в мережі тільки восени. Тому можна сказати, що ця весна стала для цієї композиції першою. Шанувальники жартома прозвали дует "ШурДорн". "Діма привіз професіоналів, я привіз новачків. Ми ледве не зламали мікрофон, а вони мало не написали цілий альбом", - розповів Дорн про спільну роботу з Шуровим і його командою.

Телепрограма