Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

12 казкових європейських містечок, у яких ви неодмінно захочете побувати

12 казкових європейських містечок, у яких ви неодмінно захочете побувати

6 травня 2019 | 13:35

"Місто-казка, місто-мрія,
Потрапляючи в його сіті, пропадаєш назавжди"

У нашій сьогоднішній добірці не буде величезних мегаполісів і знаменитих столиць. Сьогодні ми напишемо про маленькі, маловідомі європейські містечка. Кожне з них - це казково прекрасне місце, від краси якого захоплює подих. Тільки повинні попередити - одне лише зображення цих міст полонить одразу і назавжди, і потім стає дуже важко боротися з бажанням кинути все і вирушити у подорож по Європі, щоб побачити їх на власні очі.

1. Зальцбург, Австрія

Австрійський Зальцбург відомий на весь світ тим, що тут народився Моцарт. А ще це дуже красиве місто і популярний гірськолижний курорт. Свою назву ("соляна фортеця") Зальцбург отримав завдяки багатим родовищам солі, яка колись була основним джерелом доходів міста.

2. Амальфі, Італія

Амальфійское узбережжі Італії нагадує намисто, тільки не з дорогоцінних каменів, а з мальовничих поселень, головним з яких є Амальфі. Містечко, розташоване на схилі скелі, потопає в зелені оливкових і цитрусових дерев, а на дахах будинків мешканці розбивають сади. За легендою тут була похована кохана Геракла, прекрасна німфа Амальфі, на честь якої і було назване містечко.

3. Бібурі, Великобританія

На південному заході Англії в графстві Глостершир розташоване невелике селище Бібурі, яке вважається наймальовничішим і найкрасивішим у цій країні. Поети та художники вже давно шукають натхнення серед його приголомшливих видів, а нещодавно до них приєдналися і кінематографісти. Бібурі неодноразово знімали у фільмах, серед яких такі відомі картини як "Щоденник Бріджет Джонс" і серіал "Міс Марпл".

4. Кольмар, Франція

Чарівне ельзаське містечко Кольмар у різні роки належало то Франції, то Німеччині, тому сьогодні тут дуже відчутний вплив обох культур. Якось так склалося, що в цьому маленькому містечку представлені майже всі архітектурні стилі середньовіччя, завдяки чому воно вважається справжнім музеєм під відкритим небом. А ще мешканці Кольмара дуже пишаються тим, що тут колись жив Федерік Огюст Бартольді, який створив Статую Свободи. Зменшену копію цієї скульптури можна побачити на виїзді з міста.

5. Кордова, Іспанія

"Почекайте, почекайте, щось таке знайоме... О, та це ж Довгий міст у Волантісі!", - скажуть шанувальники "Гри престолів" і будуть праві. Кадри Вільного міста знімали саме тут, у Кордові. Зараз Кордова - це невелике місто в Андалусії, але колись вона була столицею могутнього Кордовського халіфату. Багато що в місті збереглося ще з тих часів, тому для тих, хто цікавиться мавританською архітектурою або хоче зняти фільм про ті часи, тут просто рай.

6. Альберобелло, Італія

Маленьке, неначе лялькове містечко Альберобелло знаходиться на півдні Італії, на узбережжі Адріатичного моря. Популярність йому принесли білі кам'яні будиночки з купольними дахами - труллі. Таких будинків більше немає ніде в світі, та й місцевість тут напрочуд мальовнича.

7. Фрайбург, Німеччина

У Фрайбурзі, як і будь-якому старовинному місті, історія тісно переплітається з легендами, і часом важко розпізнати, де кінчається реальність і починається вигадка. Кажуть, що тут колись жив винахідник пороху Бертольд Шварц, але чи так це було насправді достеменно невідомо. А ще місцеві жителі запевняють, що саме тут винайшли настінні годинники з зозулею і знаменитий Шварцвальдський вишневий торт "Чорний ліс".

8. Жирона, Іспанія

Гарне іспанське містечко Жирона неймовірно затишне, а його центральна частина залишилася практично недоторканою з часів середньовіччя. Чимось воно схоже на маленьку Барселону, але тут є свій, абсолютно особливий колорит. А ще Жирона відома своїми яскравими різнокольоровими будиночками, які тягнуться вздовж річки Оньяр. До речі, один з мостів через річку, був спроектований Густавом Ейфелем, і його химерні форми, невловимо нагадують Ейфелеву вежу.

9. Гальштат, Австрія

Австрійське містечко Гальштат настільки вражає людей, що один з китайських олігархів захотів мати в своїй країні його точну копію. На будівництво цього селища магнат не пошкодував мільярда доларів. А ось у справжньому Гальштаті, безумовно, все дивовижно, за винятком одного нюансу - тут катастрофічно не вистачає землі. З усіх боків він оточений водою та скелями, і йому абсолютно нікуди розширюватися. Тому мешканці міста вирішили заощадити на кладовищах - вони ховають своїх земляків лише на 10 років. Після закінчення цього терміну, їхні останки викопують, розписують і виставляються на загальний огляд в каплиці. А на звільнених місцях роблять нові поховання.

10. Лурд, Франція

Містечко Лурд у Французьких Піренеях став широко відомим у середині XIX сторіччя, після того, як в одній з місцевих печер простій селянській дівчинці Бернадет Субіру з'явилася Діва Марія. Богоматір також наділила одне з джерел, яке б'є в гроті, чарівною силою, здатною зцілювати хвороби. З тих пір минуло півтора століття і було зафіксовано більше 7000 випадків неймовірних зцілень, а 69 з них були визнані церквою дивом. Кожного року до Лурду приїжджають мільйони паломників з усього світу, сподіваючись знайти здоров'я та щастя.

11. Блед, Словенія

Блед знаходиться у північно-західній частині Словенії на березі гірського озера з однойменною назвою. Одна з головних визначних пам'яток міста - острівець посеред озера, на якому знаходиться Маріїнська церква. За легендою, якщо пробити у дзвін, розташований в церковній каплиці, та загадати бажання, воно обов'язково збудеться.

12. Спліт, Хорватія

Спліт - місто з унікальною архітектурою, де поєднуються всі мислимі і немислимі стилі. Найвідоміша пам'ятка Спліта - це Палац Діоклетіана, того самого імператора, який зрікся влади і поїхав у село вирощувати капусту. Ця історія добре знайома кожному, хто хоча б раз у житті дивився фільм "Москва сльозам не вірить". Але треба відзначити, що до зречення Діоклетіан був дуже хорошим правителем – під час його правління був відновлений мир як усередині країни, так і на її кордонах, чого до цього вже давно не траплялося.

Телепрограма