Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

Прем'єра на К1!  20 травня стартує культовий серіал "Доктор Хто"

Прем'єра на К1! 20 травня стартує культовий серіал "Доктор Хто"

12 травня 2019 | 13:32

Телесеріал "Доктор Хто" став цілою епохою не тільки для британського, а й для світового телебачення.

У понеділок, 20 травня, о 17:10 на телеканалі К1 стартує показ одного з найлегендарніших телесеріалів - "Доктор Хто" (Doctor Who).

Головні ролі в картині зіграли Метт Сміт, Карен Гіллан, Артур Дарвілл, Алекс Кінгстон, Дженна Коулман.

За сюжетом, Доктор Хто - це легендарний міжгалактичний герой, знаменитий шукач пригод і мандрівник крізь простір і час. У тих далеких світах, звідки він прибув, перед ним схиляються і називають Володарем часу. Його місія - врятувати людську расу від інопланетян, які готуються до захоплення Землі та знищення людей. Прибульці вже серед нас, вони розсіялися серед людей, але їхнім підступним задумам ще можна перешкодити. Роуз разом з доктором Хто стає залученою до його запеклої боротьби проти інопланетян та їхньої окупації Землі.

"Доктор Хто" (Doctor Who) - найтриваліший науково-фантастичний серіал у світі. Він стартував у листопаді 1963 року на каналі ВВС. У 1989 його зйомки зупинили, але в 2005 році шоу зробили перезапуск. Сам же Доктор подорожує в часі і просторі на машині під назвою "Тардіс". Роль головного персонажа за весь час трансляції серіалу виконали 13 акторів.

З 20 травня К1 покаже пригоди "Одинадцятого Доктора" (англ. Eleventh Doctor) - з 5 по 7 сезон. Роль Одинадцятого Доктора зіграв актор Метт Сміт, який замінив Девіда Теннанта (Десятого Доктора) в серії "Кінець часу". Метт став наймолодшим актором, який грав Доктора.

Прем'єра серіалу відбудеться в понеділок о 17:10. Далі серіал піде в будні о 16:50.

4 факти про серіал:

  1.  "Доктор Хто" тричі потрапив до Книги рекордів Гіннеса: як найдовший і найуспішніший науково-фантастичний проект (враховувалися рейтинги показів на телебаченні, кількість завантажень з iTunes, світові продажі книги та фільму на DVD). Ювілейний епізод британського серіалу транслювався одночасно в 94 країнах, а його аудиторія склала більше десяти мільйонів глядачів. Це дозволило "Доктору Хто" потрапити до Книги рекордів Гіннеса за наймасштабнішу одночасну телетрансляцію.
  2. ТАРДІС, міжпланетний корабель, на якому подорожує герой, виглядає як стара синя телефонна будка для зв'язку з поліцією (такі часто ставили на вулицях британських міст) - її автори фільму купили у поліції Лондона. До 50-річчя серіалу в Новій Зеландії випустили дводоларову монету із зображенням корабля Доктора, а в лондонському аеропорту Хітроу встановили раритетну будку.
  3. Легендарний музикант гурту "The Rolling Stones" Мік Джаггер має безпосереднє відношення до створення серіалу "Доктор Хто". Саме його маєток Старгроув використовували для зйомок епізодів "Pyramids of Mars" (13 сезон, 1975 рік) і "Image of the Fendahl" (15 сезон, 1977 рік). Однак сам Джаггер на зйомках не був присутній.
  4. Відповідно до початкового задуму ВВС, серіал мав стати навчальним і призначався для сімейного перегляду - навіть супутниками Доктора тоді були шкільні вчителі історії та природознавства. Але розповіді про науку, космос та історію глядачам не так сподобалися, як пригоди Доктора і зустрічі з інопланетянами. Тому плани переграли: серіал став науково-фантастичним.

 Дивіться серіал "Доктор Хто" з 20 травня у будні о 16:50 на телеканалі К1!

Телепрограма