Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

10 кращих фільмів Роберта Родрігеса

10 кращих фільмів Роберта Родрігеса

27 червня 2019 | 00:36

обрав кіно, тому що в ньому можна поєднати
фотографію, малюнок, музику - все, чим я займався"
(
с) Роберт Родрігес

У 23 роки Роберт Родрігес підкорив Голлівуд фільмом з бюджетом у 7 тисяч доларів. У його перших фільмах знімалися Антоніо Бандерас, Сальма Хайєк, Квентін Тарантіно та Джесіка Альба. Музику, яку написав Родрігес до фільму "Вбити Біла" - він продав Квентіну Тарантіно за $ 1. У його фільмів не було жодного комерційного провалу. Унікальна особистість, він зняв дійсно видатні стрічки, які ми переглядаємо десятки разів. У нашій сьогоднішній добірці - найкращі фільми Родрігеса та найцікавіші факти про них.

1. "Діти шпигунів 4: Армагеддон". Дивіться у п'ятницю о 18:00 на К1!
Брат і сестра мимоволі повинні стати крутими шпигунами, щоб перешкодити мрії про світове панування лиходієві, та врятувати власну мачуху - секретного суперагента.

Нові діти-шпигуни - родичі добре знайомих нам Джуді і Кармен. А в ролі їх мачухи знялася (трохи несподівано, зізнатися) Джессіка Альба, в уявленнях вже точно не потребує.

2. "Музикант"
Простий музикант приїжджає до невеликого містечка, де його помилково приймають за професійного вбивцю.

Гроші на свій перший фільм Родрігес заробив, взявши участь у медичному дослідженні. Протягом місяця він приймав експериментальні ліки, які блокують потрапляння холестерину до організму. За участь Родрігесу заплатили три тисячі доларів, ще чотири додав його друг Карлос Галлардо, який зіграв Музканта. Разом - сім тисяч доларів - весь бюджет фільму, після якого ім'я Роберта Родрігеса стало відомим у всьому світі.

3. "Відчайдушний"
Раніше він був чудовим музикантом. Але після того, як його кохану дівчину вбили, а його самого позбавили можливості грати, героєві довелося стати месником.

Для Сельми Хайєк фільм "Відчайдушний" став справжньою "путівкою у життя". Адже продюсери спочатку хотіли знімати у ролі Кароліни Дженіфер Лопес, яка на той час була набагато відомішою. Але тодішня дружина Родрігеса, і за сумісництвом продюсер стрічки Елізабет Авеллан, вмовила чоловіка затвердити мексиканську актрису. Схоже, що про це рішення ніхто не пошкодував. Пізніше Родрігес розповідав, що коли знімали постільну сцену між Сельмою Хайєк і Антоніо Бандерасом, помилуватися цим видовищем прийшли всі члени знімальної групи.

4. "Одного разу в Мексиці"
Завершальний фільм трилогії про Музиканта ("Музикант", "Відчайдушний"). Агент ЦРУ на ім'я Сендс наймає його, щоб убити генерала Маркеса, якого Музикант вважає винуватцем загибелі своїх рідних.

У ролі Сендса спочатку повинен був зніматися Джордж Клуні. Проте, щось у нього там не склалося, і врешті-решт роль дісталася Джонні Деппу. Винахідливий Депп вигадав багато всіляких "штучок" для образу свого героя. Наприклад, саме Депп вирішив, що Сендс повинен увесь час одягатися, як турист, носити майку з написом "ЦРУ", одягати дурні костюми і бездарно гримуватися. Втім, не всі ідеї Деппа були прийняті режисером. Наприклад, актор хотів, щоб його герой всюди носив з собою біографію голлівудської зірки середини XX сторіччя Джуді Гарленд. Тим самим Депп прагнув показати, що його герой має таємну пристрасть до бродвейських мюзиклів. Але Родрігес вирішив, що це вже занадто.

5. "Гонщики"
Д’юд мріє поїхати зі свого рідного містечка і стати зіркою рок-н-ролу. Але головний герой і місцевий шериф стають суперниками, а потім і справжніми ворогами.

Незважаючи на те, що фільм сподобався і глядачам, і кінокритикам, сам Родрігес назвав його дегенеративною фігнею. Зйомки були для нього тортурами, і лише на стадії монтажу, який він робив самостійно, режисер зміг більш-менш розслабитися. А вся справа у тому, що Родрігес вважав, що знімати кіно треба швидко, зокрема "Гонщики" були відзняті всього лише за 13 днів. Члени знімальної групи не витримували такого темпу, тому між ними і режисером постійно відбувалися конфлікти. Пізніше Родрігес навіть написав про це цілу книгу.

6. "Від заходу до світанку"
Брати Гекко - небезпечні злочинці, які втекли з в'язниці. Рятуючись від поліції, вони вирішують провести ніч у барі, який працює від заходу до світанку.

Однією з головних прикрас фільму стала сцена, в якій навколо тіла чарівної вампірші обвивається живий пітон. Проблема була в тому, що виконавиця цієї ролі, Сельма Хайєк, у житті страшенно боялася змій і не хотіла зніматися в цій сцені. Родрігесу довелося піти на хитрість, щоб умовити актрису. Він сказав, що у фільмі готова знятися Мадонна і пітон для неї - не проблема. Віддати свою роль ось так просто іншій жінці - цього темпераментна латиноамериканка допустити не могла. Довелося їй зчепити зуби і два місяці відвідувати психотерапевта, щоб позбутися свого страху.

7. "Факультет"
Повсякденні проблеми учнів коледжу відходять на другий план, коли герої починають підозрювати, що їхні викладачі – небезпечні та кровожерливі прибульці.

З цього фільму почалася співпраця Роберта Родрігеса зі студією Miramax. Родрігес згадував, як все починалося: "Я пішов до Боба Вайнштейна і запропонував: "Ви даєте мені зелене світло на три мої авторські роботи, серед яких були "Діти шпигунів", і я зніму четверту на ваш вибір". "Через два місяці мені зателефонували зі студії і запропонували зняти "Факультет". Спочатку я відмовився, бо хотів спершу зняти своє кіно. Але мені сказали, що треба робити цей фільм швидше за інші, тому що тінейджерське кіно помре вже через рік. Як виявилося, вони були праві, і фільм став дуже доречним".

8. "Місто гріхів"
Місто Бейсін-сіті не дарма прозвали Містом гріхів. Влада тут корумпована, а вулиці смертельно небезпечні. У фільмі кілька сюжетних ліній, герої яких так чи інакше пов'язані між собою.

Режисером одного з епізодів фільму став давній друг Родрігеса Квентін Тарантіно. Цікаво, що у друзів за останні роки склалася цікава система оплати праці. Коли Родрігес написав музику до фільму "Вбити Біла. Фільм 2", Тарантіно заплатив йому цілий долар. У "Місті гріхів" Родрігес продовжив розпочатий Тарантіно атракціон небаченої щедрості і виплатив такий же гонорар йому. І пообіцяв, що за роботу в "Місті гріхів 2" заплатить Тарантіно вже цілих два долари. Пізніше він, мабуть, зрозумів, що нема чого так бездумно кидатися грошима і на зйомки другого фільму Тарантіно не покликав.

9. "Планета страху"
Жителі техаського містечка змушені протистояти справжнім зомбі. Очолює це народне ополчення колишня танцівниця гоу-гоу Черрі.

У 2005 році на Канському кінофестивалі Роберт Родрігес познайомився з Роуз Макгоун, зіркою серіалу "Усі жінки - відьми", і закохався в неї з першого погляду. Рік потому він спеціально для неї написав роль у "Планеті страху". Спільна праця, як відомо, об'єднує, і під час зйомок у Родрігеса і Макгоун почався роман. Пізніше вони навіть оголосили про свої заручини. Однак, весілля так і не відбулося, а у 2009 році пара розпалася. Роуз Макгоун через кілька років вийшла заміж за художника Дейві Дітейла, а ось Родрігес усе ще залишається завидним холостяком. Ну, якщо можна вважати завидним холостяком того, хто має п'ятеро дітей від першого шлюбу.

10. "Мачете"
Суворий і нещадний найманець Мачете дізнається, що його підставили люди, які ж і найняли. Тепер головною справою його життя стає помста.

Роберт Родрігес і Денні Трехо познайомилися в далекому 1993 році на зйомках фільму "Відчайдушний". Саме тоді у Родрігеса і виникла ідея зняти фільм, у якому Трехо зіграв би головну роль. Напрочуд вже колоритною була зовнішність цього актора. До речі, тоді ж Трехо і Родрігес з'ясували, що вони насправді троюрідні брати. Цікаво, що ім'я Мачете герой Трехо вже носив раніше - в серії фільмів про "Дітей шпигунів".

Сохранить

Сохранить

Телепрограма