Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

Щасливі поза часом. Люди, які перемогли старість

Щасливі поза часом. Люди, які перемогли старість

3 липня 2019 | 17:46

"У будь-якому віці залишатися дитиною - це найкращий спосіб прожити життя на повну"
М/ф "Гінтама"

"У сорок років життя тільки починається", - говорила героїня відомого фільму. Не можемо з нею погодитися, адже життя може "початися" в будь-якому віці. Кожен герой нашої сьогоднішньої публікації, гідний того, щоб про нього написали цілий роман. Ці люди зуміли кинути виклик часу і довели, що старість - не перешкода на шляху до щастя, радості та активного життя.
 

Нінель Блохіна

Мешканці білоруського міста Гродно Нінель Блохіній 70 років, але виглядає вона мінімум на двадцять молодше. Вона займається йогою, катається на роликах і подорожує світом. На питання, звідки вона бере сили на все це, Нінель відповідає: "Подорожі - це моє натхнення, те, що мене живить і дає сили на подальше життя. А ще, думаю, мій успіх у тому, що я завжди була відкрита до людей: як дорослих, так і дітей. Я завжди легко приймала критику та поради. Ще в юності один розумний чоловік сказав мені: "Ти повинна жити так, ніби за тобою стежать відеокамери". І я намагаюся так жити".
 

Робер Маршан, велогонщик

Як ви думаєте, якщо доживете до 100 років, то як будете святкувати свій день народження? У родинному колі, сидячи в затишному кріслі та загорнувшись у плед? Робер Маршан, якому зараз 104 роки, зазвичай відзначає цей день, беручи участь у важких велоперегонах. Найдоросліший (язик не повертається сказати "старий") велогонщик світу почав серйозно займатися спортом у 78 років і з тих пір регулярно встановлює нові й нові рекорди. Стати велосипедистом Робер мріяв ще з юності, але тоді йому сказали, що у нього занадто маленький зріст. 60 років знадобилося Роберу, щоб повірити в себе і зрозуміти, що якщо ти спортсмен в душі – ніякий зріст не стане цьому на заваді.
 

Доріс Лонг

Доріс почала займатися альпінізмом, коли їй було 85. За 17 років, що минули з того часу, вона зробила безліч благодійних спусків, збираючи гроші на лікарні та хоспіси. Дивлячись на запаморочливі трюки, які виробляє на тросі ця бабуся, неможливо повірити в те, що їй вже 102! Сили та енергію Доріс черпає в турботі про інших людей: "У мене багато домашніх тварин, - пояснює пані Лонг. - Собака, кішка, курчата. І я віддаю яйця сусідам, а ще капусту, ну і все інше з мого городу. Тому що мені подобається віддавати. Я дуже люблю допомагати людям. Я б хотіла отримати дуже багато грошей у спадок, щоб я могла сісти і виписати чеки багатьом благодійним організаціям. Для себе мені нічого не потрібно. Мені було б приємно всі ці гроші просто роздати".
 

Джон Лоу

Все своє життя Джон Лоу мріяв танцювати, а зважився на це лише у 80 років. "Якщо не зараз, то коли ж?", - подумав він і відкрив двері найближчої балетної студії. Через дев'ять років наполегливих занять Лоу почав виступати на сцені. Зараз йому 96, він відвідує репетиції в театрі три рази на тиждень, а крім того, кожного дня займається вдома. Коли Джону хочеться відпочити, він виходить в парк і катається на роликах. Тим, хто ще обирає собі заняття до душі, Лоу радить: "Знайдіть що-небудь, що повністю змінить ваше життя. Це важко, і мені, можливо, пощастило. Але я думаю, що кожен може щось вигадати. Балет змушує мене тримати спину рівно та дозволяє обманювати час".
 

Ясміна Россі

Американка Ясміна Россі стала моделлю в тому віці, коли більшість її колег вже закінчують свою кар'єру, - їй було 40 років. Зараз їй 60 і вона більше затребувана, ніж юні дівчата. Ясміна охоче ділитися секретами своєї молодості: робити те, що любиш, займатися спортом, правильно харчуватися і доглядати за собою. Особлива гордість моделі - це її прекрасне сиве волосся, на якому немає ні граму фарби.
 

Мадонна Бадер

Американська черниця Мадонна Бадер довгі роки вела скромне і тихе життя, як і належить людині її сану. А в 48 років, щоб зміцнити тіло й душу, вона вирішила зайнятися бігом. Через 4 роки вона взяла участь в одному з найскладніших змагань - тріатлоні Ironman ("Залізна людина"), який включає марафон, заплив на 4 км і велогонку довжиною 180 км. До 85 років Мадонна взяла участь більш ніж у 300 змаганнях. Її правила життя прості: потрібно любити себе та інших, стійко переносити випробування, зберігати мир в душі та піклуватися про своє тіло: "Людське тіло - це шедевр Господа. Тому і ставитися до нього потрібно як до шедевру - любити і берегти".
 

Реймонд Вудкок

До 63 років Реймонд Вудкок працював простим таксистом, а коли вийшов на пенсію вигадав свій власний спосіб, щоб не нудьгувати. Він вирішив збирати гроші на благодійність через екстремальні пригоди. Де тільки не побував Реймонд за 10 років, які минули з того часу! Він піднімався на Кіліманджаро, забирався в кратери сицилійських вулканів, мандрував Арктикою на собачій упряжці, перетинав пішки Долину смерті. І це лише мала частина його подвигів. Реймонд каже, що зараз він абсолютно щасливий, адже має можливість не просто втілювати свої дитячі мрії, а й допомагати іншим людям.
 

Грета Понтареллі

До 59 років Грета Понтареллі успішно керувала коуч-компанією. А в 59 їй поставили діагноз остеопороз (хвороба, яка руйнує кістки). Боротися з цим захворюванням допомагають фізичні навантаження, і Грета обрала таке заняття, яке принесло їй не лише користь, а й радість, - танці на пілоні. Вона виявилася настільки вправною в цьому, що вже через кілька років почала виступати на сцені. Пілон допоміг Греті не тільки зміцнити здоров'я, а й повірити в себе. Крім того, вона вважає, що її досвід показовий для інших: "Багатьом здається, що у 40-45 років вже пізно почати щось нове і знайти свою мрію. Я рада, що можу переконати їх і показати, що це не так".

Телепрограма