Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

5 цікавих фактів про Дванадцятого Доктора Хто (Пітера Капальді)

5 цікавих фактів про Дванадцятого Доктора Хто (Пітера Капальді)

22 серпня 2019 | 10:29

з 27 серпня о 16:40  на К1 починається показ 8-10 сезонів легендарного серіалу "Доктор Хто", головну роль в яких зіграв шотландський актор Пітер Капальді (Дванадцятий Доктор).

На момент зйомок харизматичному шотландцеві було 55 років, а наприкінці зйомок фанатів у серіалу побільшало. Все тому що Дванадцятий Доктор вийшов унікальним втіленням всього попереднього досвіду безсмертного Повелителя часу. Всіх його тисяч років життя, всього болю втрат і всієї незгасаючої великодушності. Починаючи свій шлях незадоволеним мізантропом, Дванадцятий Доктор від епізоду до епізоду розкривав глядачам свою одвічну суть - доброту, любов та емпатію до всього живого.

Ми знайшли 5 цікавих фактів про Дванадцятого Доктора:

1. Девід Теннат (Десятий Доктор) і Пітер Капальді (Дванадцятий) з дитинства були фанатами серіалу і це дуже сильно відбилося на образі їхніх персонажів. У дитинстві Пітер Капальді з другом заснували фан-клуб «Доктора Хто» в рідному Глазго, але в нього ніхто так і не вступив, окрім них двох. У той час хлопчаки гордо носили довгі кольорові шарфи Четвертого Доктора. Трохи подорослішавши, Пітер захопився панк-роком. У 70-х він грав у пост-панк гурті в якості вокаліста і гітариста, але любов до режисури і акторства перемогли - в 1980 році Пітер закінчив Академію Мистецтв у Глазго і вже через два роки почав зніматися в кіно. Через багато років, актор знявся в спін-офі Доктора Хто - серіалі «Торчвуд». Що ще цікаво, Пітер Капальді грав лікаря у «Війні Світів Z», співробітника Всесвітньої організації здоров'я, що по-англійськи звучить як "World Health Organization", скорочено - WHO. І роль, відповідно, звучала як WHO Doctor.

2. У віці 20-23 років Пітер Капальді співав і грав у панк-гурті «Dreamboys», в якій на ударних виступав знаменитий, нині американський, телеведучий Крейг Фергюсон. Саме тому Дванадцятому доктору сценаристами було прийнято рішення обов'язково дати в руки гітару. Та й в цілому, Пітер Капальді знатний меломан. Він навіть вставив обкладинку свого улюбленого альбому Девіда Боуї в одну зі сцен (серія «Тук-тук»).

3. Працюючи над образом Дванадцятого Доктора, сценарист і шоураннер останніх 6-ти сезонів Стівен Моффат разом з Пітером Капальді, вирішили, що він повинен бути максимально простим. Простим настільки, щоб будь-яка дитина змогла одягнути футболку, чорні штани, худі та чорні окуляри стандартної форми а-ля «рей бен» і - вуа-ля - він вже такий же крутий, як Доктор.

4. У пригодах Дванадцятого Доктора досить часто згадуються сучасні твори кіно - аналогії з мультфільмами, наприклад, «Холодним Серцем» (Frozen). Подібні речі наближають Доктора до публіки і кумедно виглядають на контрасті з його суворим виразом обличчя та грізними бровами.

Сам же Пітер Капальді той ще любитель фантастики та фентезі. Наприклад, він настільки любить «Гру Престолів», що в перервах між автограф-сесіями його часто можна побачити біля прилавків з тематичними сувенірами.

Що стосується «Доктора Хто», то в 70-х, коли він був підлітком, Пітер сам писав листи на ВВС, щоб подякувати за улюблений серіал. І чудово розуміючи, яке захоплення може викликати його поява, кілька разів тікав зі знімального майданчика, щоб зазирнути на виставку Doctor Who Experience. Для відвідувачів виставки це був найкращий сюрприз.

Можливо, в цьому і є секрет внутрішнього вогника Доктора Капальді - молодіжне бунтарство, приховане в шотландському вихованні та спокої.

5. У 2016 році 11 серія 9 сезону «Посланець з небес» отримала номінацію на премію «Х’юго» за кращу постановку в малій формі. Також вперше за всю історію серіалу епізод отримав право номінуватися на премію «Еммі»: Пітер Капальді став першим Доктором, що потрапив у лонг-лист претендентів у категорії «Краща чоловіча роль в драматичному телесеріалі», тоді як Стівен Моффат і Рейчел Талалей були представлені як кращий сценарист і режисер відповідно, на додаток до інших технічних номінацій.

З якого б сезону або втілення легендарного Доктора Хто ви б не починали знайомитися з серіалом, ми впевнені, це знайомство переросте в довгу симпатію, а в деяких - у справжню любов до серіалу.

До зустрічі в ефірі К1 вже 27 серпня!

Телепрограма