Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

Найзворушливіші фільми про собак

Найзворушливіші фільми про собак

6 вересня 2019 | 08:38

"Боже, допоможи мені бути такою людиною, якою вважає мене моя собака"
Януш Вишневський, "Самотність у Мережі"

Мабуть, собаки - найбільш велелюбні істоти на землі. Вони люблять нас так щиро та віддано, що мимоволі пробуджують такі ж почуття навіть у найсуворіших серцях. Собака - найкращий і найвірніший друг, який ніколи не зрадить і не дасть тобі приводу сумніватися у своїй любові. Про цих неймовірних тварин знято безліч фільмів, і сьогодні ми вирішили зробити добірку найбільш добрих і зворушливих з них.

"Хатіко: Найвірніший друг"

Пронизлива історія пса Хатіко, який щодня приходив на вокзал зустрічати свого господаря. І не припинив цього робити навіть після його смерті.

Історія, що розповідається у фільмі, заснована на реальних подіях. Сталася вона у першій половині XX -го сторіччя в Японії. Пес на прізвисько Хатіко щодня зустрічав з роботи свого господаря - університетського професора, який повертався з роботи на електричці. Не розуміючи, що його господар помер, він продовжував приходити на вокзал в один і той же час ще цілих дев'ять років. Коли ця історія стала надбанням громадськості, японці були так вражені, що почали збирати гроші, їжу та ліки для Хатіко, а пізніше навіть поставили пам'ятник відданому собаці.

"Біле ікло" 

Золотошукач Джек Конрой під час своїх подорожей Аляскою підбирає вовка, який стає йому вірним другом.

Пес, який зіграв у фільмі вовка на прізвисько Біле Ікло, - зовсім не дилетант у акторській професії. До цього він вже знімався у фантастичному фільмі "Щось", де зіграв собаку-прибульця, і пригодницькій картині "Подорож Нетті Ганн".

"Рудий пес"
 

Історія легендарного австралійського пса, який вирушив у подорож країною, щоб знайти свого померлого господаря.

Рудий пес, як і Хатіко, - також цілком реальний персонаж. Він жив у 70-ті роки у Австралії та зі своїм господарем, водієм міжміського автобуса, об'їздив увесь континент. А коли господар помер, Рудий пес продовжив подорожувати вже самостійно. Йому встановили пам'ятник у західноавстралійскому містечку Дамп’єр. Саме він привернув увагу британського письменника Луї де Береньера і наштовхнув його на думку створити книгу про пригоди Рудого пса.
 

"Рік собаки"
 

Герой фільму переживає кризу середнього віку, але з появою в його домі дивом врятованої собаки, його життя різко міняється.

Джеф Бріджес, який виконав головну роль в цьому фільмі, - дуже різностороння людина. Він не лише талановитий актор, але ще й музикант, письменник, фотограф і громадський діяч. Ось уже 30 років Бріджес бере активну участь у справах благодійного фонду, який бореться з дитячим голодом у світі.
 

"Білий полон"
 

Експедиції, яка вирушила в Антарктиду, довелося терміново евакуюватися. Але рятувальники змогли забрати тільки людей, а собаки залишилися зимувати на станції.

У 1958 році японська експедиція в Антарктиді потрапила до сильного снігового шторму. Через важкі погодні умови рятувальникам вдалося евакуювати лише людей, а їздові собаки, які були частиною експедиції, залишилися на антарктичній станції. На жаль, з 15 собак вижити вдалося тільки двом. На згадку про ці трагічні події і був знятий фільм "Білий полон".
 

"Лессі"
 

Історія про неймовірно розумну та віддану собаку коллі, яку продали багатому герцогу, але вона всіма силами прагне повернутися до старих господарів.

Собака Лессі - один з найпопулярніших персонажів у літературі та кінематографі. Вперше вона з'явилася у 1938 році в оповіданні американського письменника Еріка Найта. Пізніше Найт написав за мотивами оповідання роман, який було перекладено 25 мовами. З цього і почався тріумфальний хід Лессі планетою. Кінематографісти не залишилися осторонь - за ці роки було знято 5 серіалів і 21 фільм про цю дивовижну собаку. До того ж, один з серіалів виходив на телеекранах протягом цілих 20 років - з 1954 по 1974 рік, користуючись незмінним успіхом.
 

"Краще не буває"
 

Мелвін Юделл - успішний письменник, але досить складна людина, яку не дуже люблять оточуючі. Одного разу друг Мелвіна потрапляє до лікарні, і йому доводиться піклуватися про його собаку.

Герой Джека Ніколсона страждає обсесивно-компульсивним розладом, через що його поведінка здається дуже дивною. Наприклад, він не наступає на тріщини в тротуарі. За сценарієм, собака переймає цю звичку у свого господаря. Однак, кіношникам ніяк не вдавалося змусити пса це зробити. Але потім комусь спало на думку натягнути в цих місцях мотузочки, і собака, нарешті, застрибала, до того ж, з явним задоволенням.
 

"Зевс і Роксана"
 

Террі Барнетт - композитор і господар хитрого пса на прізвисько Зевс. Дружба Зевса з дельфіном Роксаною допомагає і самому Террі знайти кохання.

Добра та повчальна історія про дружбу людей і тварин зачепить серце кожного. А ще цей фільм варто подивитися, щоб помилуватися казковою природою Багамських островів, адже його знімали саме там.
 

"Макс"
 

Історія пса, який служив у Афганістані зі своїм господарем, морським піхотинцем Кайлом. Після смерті Кайла Макс не може виконувати ще чиїсь накази, і командування віддає його родині загиблого.

За сюжетом турботу про Макса бере на себе молодший брат Кайла, Джастін. Зіграв його юний актор Джош Віггінс, який поділився своїми враженнями від зйомок: "Тварини були просто чудові та неймовірно натреновані. Мені, звичайно, далеко до професійних кінологів, але я також оволодів деякими прийомами дресирування і навіть навчився віддавати собаці накази. І коли у мене виходило зробити так, щоб вона мене слухалася, це було дуже круто".
 

"Марлі і я"

Щоб перевірити свою готовність завести дітей, молода пара вирішує почати з виховання собаки. Тільки от характер у песика на прізвисько Марлі виявляється таким, що ще не відомо, хто кого виховує.

У цьому фільмі батьків головного героя, якого грає Оуен Уїлсон, зіграли його справжні батько і мати. За словами мами актора, найскладнішим для неї було не називати сина Оуеном.

 

Сохранить

Телепрограма