Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

Незвичайний проєкт допомагає дітям полюбити читання, а тваринам адаптуватися до життя з людиною

Незвичайний проєкт допомагає дітям полюбити читання, а тваринам адаптуватися до життя з людиною

22 січня 2020 | 10:07

Цікаву ідею запропонували і реалізували працівники Ліги Порятунку Тварин, запустивши в містечку Беркс програму "Книга для друзів". В рамках цієї програми діти, які навчаються в молодших класах місцевої середньої школи, ходять до притулку для бездомних тварин і читають вголос книги кішкам і собакам

Деякі собаки потрапили до притулку дуже переляканими, і їм потрібен час, щоб звикнути і адаптуватися. Вони слухають голос дітей, що допомагає знизити тривожність та проявити інтерес.

Присутність тварин у кімнаті допомагає дітям покращувати навички читання - чотириногі друзі створюють ефект слухача, який не може дати оціночного судження про вміння дитини ні словом, ні жестом. Кіт не може засудити учня за погане читання, зате його завжди можна погладити, що заспокоює дітей.

На думку фахівців, при цьому вирішуються одразу два завдання: тварини заспокоюються, а діти підвищують свої навички читання. А почалося все з того, що одна зі співробітниць притулку помітила, що її син читає вголос тваринам і вони перестають хвилюватися і засинають. Цікаво, що програма допомагає ще й дітям з аутизмом.

За матеріалами сайту http://www.boredpanda.com/

Телепрограма