Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

10 найкращих у світі фільмів про кохання

10 найкращих у світі фільмів про кохання

15 квітня 2020 | 15:03

Влаштовуйтеся на дивані зручніше, заварюйте чай, запасайтеся печивом, вибирайте один з найдобріших і найромантичніших фільмів і насолоджуйтеся кіносеансом.

Адже що може бути краще,  ніж теплий лед, чашечка чаю і фільм про красиве, романтичне кохання?

Пропонуємо вашій увазі добірку фільмів про кохання, які підкорили серця глядачів у всьому світі.

1. "Осінь у Нью-Йорку" - дивіться у cуботу об о 11:00 на К1!

Чомусь не завжди картини, які полюбилися глядачам, отримують визнання критиків. Так сталося і з фільмом "Осінь в Нью-Йорку". Критики поставилися до нього досить прохолодно. Можливо, тому що для них не був влаштований попередній показ фільму? Творці картини заявили, що це було зроблено для того, щоб розв'язка до останнього моменту залишалась несподіванкою для всіх. Як би там не було, незважаючи на негативні відгуки критиків, ми щоразу дивимося цей фільм з завмиранням серця, співпереживаємо, плачемо і просто не можемо не включити його до нашого рейтингу.

2. "Титанік"

"Титанік" 12 років поспіль утримував звання найбільш касового фільму за всю історію кінематографа, поки Джеймс Камерон не побив свій власний рекорд, знявши "Аватар". А ось випередити "Титанік" за кількістю отриманих "Оскарів" "Аватару" не вдалося. І "Титанік" зі своїми 11-ма золотими статуетками донині займає в цьому рейтингу першу сходинку, розділяючи її з фільмами "Бен-Гур" і "Володар кілець: Повернення короля".

3. "Реальне кохання"

Річард Кертіс, який вже відзняв до цього "Чотири весілля і одні похорони", "Ноттінг Хілл" та "Щоденник Бріджет Джонс", замислив створити "Реальне кохання", коли усвідомив, що на зйомки одного романтичного фільму у нього піде 3-4 роки . А це значить, якщо справа так піде і далі, йому знадобиться дуже багато років, щоб втілити в життя всі свої ідеї. Тому він вирішив реалізувати все і одразу в одному фільмі. Щоправда ідей у Кертіса виявилося дійсно дуже вже багато - три сюжетні лінії були вирізані, і все одно у фільмі їх залишилося ще дев'ять.

4. "Красуня"

Виявляється, спочатку фільм був задуманий як соціальна драма. Головна героїня Вівіан була не тільки повією, але і наркоманкою, а герой Річарда Гіра - людиною з поганим характером. У фіналі він просто викидав дівчину з машини і їхав далі. Ніякого тобі хеппі-енду. Від ролі Вівіан відмовились безліч знаменитостей - Мег Райан, Сара Джессіка Паркер, Мішель Пфайффер, Деріл Ханна. На щастя для Джулії Робертс, бо саме цей фільм зробив її зіркою.

5. "Коли Гаррі зустрів Саллі"

Одна зі сцен фільму знімалася в реально існуючому нью-йоркському ресторані "Кац Делі". Саме та, в якій Мег Район так ефектно зображувала оргазм. На столику, за яким це відбувалося, зараз є табличка з написом "Де Гаррі зустрів Саллі... Сподіваємося, ви отримаєте те ж саме, що і вона!".

6. "Кейт і Лео"

Для того щоб переконливо зіграти роль герцога Олбанського Х'ю Джекман брав уроки у спеціального експерта з етикету 19 сторіччя Джейн Гіббсон (саме вона займалася з акторами, які грали у фільмі "Розум і почуття"). Крім того, Джекман навчався бальним танцям і верховій їзді.

А ще в цьому фільмі Х'ю Джекман здійснив свою першу подорож у часі. Друга відбулась через 13 років в картині "Люди Ікс. Дні минулого майбутнього".

7. "Охоронець"

Кевін Костнер був одним з восьми найближчих для Вітні Х'юстон людей, які говорили промову на її похороні в 2012 р. Ось уривок з цього панегірика, здатного розтопити найхолодніші серця: "Ми з Вітні згадували дитинство і те, як батьки намагалися пояснити нам, що Бог приготував для нас краще життя. Я розповідав їй, що просив у Бога зробити мене священиком, а Вітні говорила, що мріяла стати красивою, як її мама, і відомою, як її кузен Діон. Поза всяким сумнівом, її прохання були почуті Богом. Вона - одна з найвидатніших співачок нашого століття. Жоден список Великих імен не буде для мене повним, якщо там не буде її імені".

8. "Місто янголів"

Цей фільм є римейком знаменитої картини Віма Вендерса "Небо над Берліном", знятої в 1987 р. Але, крім цього, у "Місті янголів" є багато сюжетних паралелей з казкою Ганса Християна Андресена "Русалонька", яка була написана ще в далекому 19 сторіччі. Порівняйте якось самі на дозвіллі:)

9. "Закохайся в мене, якщо насмілишся"

Саме на зйомках цього фільму доля звела Гійома Кане і Маріон Котійяр. Гійом був тоді одружений на Діані Крюгер, але з Маріон вони стали хорошими друзями. Актори не припиняли спілкуватися і після закінчення зйомок фільму. Йшли роки, Кане розлучився з Крюгер, і журналісти все частіше стали говорити про його роман з Котійяр, однак, актори чи то приховували свої стосунки, чи то дійсно довгий час залишалися просто друзями. І лише в 2009 році на Канському кінофестивалі відбувся їх перший вихід у світ як офіційної пари. А ще через два роки у Гійома і Маріон народився син Марсель. Ось як буває, якщо насмілюєшся закохатися в свого партнера по фільму:)

10. "Брудні танці"

А ось Патріку Суейзі і Дженніфер Грей було дуже важко грати закохану пару. До цього вони разом знімалися в картині "Червоний світанок" і доросліший, більш досвідчений Суейзі весь час давав поради своїй партнерці, що її сильно дратувало. Під час зйомок "Брудних танців" ситуація не покращилася - цього разу дратувався Суейзі, тому що Грей поводила себе дуже капризно. До моменту закінчення зйомок актори практично не розмовляли один з одним. Однак, через багато років Патрік Суейзі якось сказав, що саме завдяки Дженніфер Грей цей фільм відбувся. Вона ж у свою чергу зізналася, що досвід роботи з таким партнером був для неї просто безцінний.

Телепрограма