Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

10 кращих ролей харизматичного Джоні Деппа

10 кращих ролей харизматичного Джоні Деппа

10 червня 2020 | 11:32

Джоні Деппа в Голлівуді за правом прозвали актором-хамелеоном, який може зіграти все, що завгодно. Крім заслуженого титулу секс-символу та найчарівнішого у світі пірата, Джоні може приписати собі й звання трудоголіка: в скарбничці улюбленого Джека Горобця вже майже 60 фільмів! І більшість з них - справжні шедеври. Його фірмовий глибокий і примружений погляд підкорив серця мільйонів дівчат у всьому світі! А ми пропонуємо вам добірку з 10 кращих, на нашу думку, фільмів з неймовірно талановитим актором.
 

"ЕДВАРД РУКИ-НОЖИЦІ" (1990)

Саме цей фільм став початком дуету режисер Тім Бьортон - актор Джоні Депп; вони стали не лише колегами, але й добрими друзями, Джоні навіть хрестив дітей Бьортона.
Під час зйомок Деппу було 27 років, і він ідеально підійшов на роль дивакуватого створіння з ножицями замість рук.
За весь фільм герой Деппа вимовляє 169 слів, а найдовший монолог налічує 16 слів. Вся його моральна глибина, дитяча наївність і доброта передається мімікою. Для ролі Едварда Депп надихався акторськими роботами Чарлі Чапліна, який вмів викликати симпатію до свого персонажу навіть при повній відсутності діалогів.

"ЩО ГНІТИТЬ ГІЛБЕРТА ГРЕЙПА?" (1993)

"Жити в Андорі все одно, що танцювати без музики".
Гілберт Грейп - молодий хлопець, який живе тільки своєю сім'єю, вони без нього не зможуть, і всі свої бажання та мрії він поклав у найтемніший кут своєї свідомості, та запевнив себе, що в цьому місті він проживе все життя. Він любить їх усіх, незважаючи на те, що вони дуже ускладнюють своє життя.
Матір-одиначка, хворий брат, юні сестри, батько, що повісився. Гілберт Грейп несе цю тяжку ношу один. Депп так уміло втілив свого героя. Увесь фільм ми співпереживаємо цьому хлопцеві або радіємо разом з ним.

"ДОН ЖУАН ДЕ МАРКО" (1995)

Складно уявити, хто б зміг зіграти Дона Жуана краще, ніж привабливий Джоні. Його герой яскравий, неповторний і неймовірно привабливий... як і належить Дону Жуану:)
Депп грає пацієнта, який проходить лікування у психіатра. Юнак думає, що він Дон Жуан і постійно розповідає своєму психіатрові історії, які дуже схожі на легенди про Дон Жуана. Фільм складається, здебільшого, зі спогадів про життя Дона Жуана, починаючи з його народження в Мексиці.
Для Джоні роль Дон Жуана стала поворотним пунктом у кар'єрі, адже, граючи фріків і психів, він довгий час утримувався від ролей героя-коханця. Особливий захват, як у публіки, так і у самого Деппа, викликала участь у фільмі самого Марлона Брандо.

"СОННА ЛОЩИНА" (1999) - дивіться у неділю о 21:00 на К1!

У цьому маленькому містечку щоночі десятки людей залишаються без голови...
Фільм "Сонна лощина" - черговий шедевр зіркового дуету Джоні Деппа і Тіма Бьортона.
Пристрасний шанувальник містичної літератури, Депп із захватом взявся за роль констебля Крейна в екранізації оповідання Вашингтона Ірвінга "Легенда про Сонну Лощину".
У фільмі компанію Деппу склала Крістіна Річі. Актор був невимовно щасливий, коли Бьортон затвердив її на роль білявої красуні Катріни. Мініатюрна актриса вже знімалася з Джоні у "Страху та ненависті" і, за словами актора, була майже ідеальною екранної партнеркою. Кінокартина отримала два "Оскара" за кращу операторську роботу та кращі костюми.
Фільм мав величезний успіх і, як і раніше, зберігає високий глядацький рейтинг. Тіму Бьортону вдалося зробити трилер не казковим і страшним, а чарівно-містичним. Ну і акторський дует Джоні Деппа та Крістіни Річі глядачі оцінили за заслугами.

ШОКОЛАД (2000)

Справжній солодкий фільм для жінок: жінка готує шоколад, вгадуючи бажання всіх відвідувачів, і, нарешті, до міста приїжджає той, хто вгадає її власні... Разом з Деппом в кадрі чудова Жюльєт Бінош.
Ця зворушлива картина просякнута запахом шоколаду, дивовижною ніжністю та дивами, простими дивами, які відбуваються завдяки теплоті людських сердець.
Романтична історія принесла режисерові фільму "Шоколад" Лассе Хальстрьому п'ять номінацій на "Оскар".
А Депп у ролі підкорювача жіночих сердець неймовірно привабливий.

КОКАЇН (2001)

Найбільш неоднозначний і стильний фільм за участю Деппа.
У "Кокаїні" Депп грає першого наркобарона Джорджа Джанга, який виїхав зі свого маленького забутого богом містечка, ледь отримавши паспорт. Джордж вирушає до Каліфорнії зі своїм кращим другом. Почавши з продажу травки на пляжі, друзі розкручують свій бізнес до наркотрафіку.
Все йде добре, поки не починаються арешти. Реальний Джордж Джанга сидить у в'язниці й досі. Але завдяки Джоні Деппу у фільмі цей персонаж викликав у глядачів не лише шалену зацікавленість, а й розуміння та співчуття.

ПІРАТИ КАРИБСЬКОГО МОРЯ (2003-2011)

Капітан Джек Горобець - одна з найяскравіших, харизматичних і пам'ятних ролей Джоні Деппа. Колоритний зовнішній вигляд, божевільна зачіска, купа різних брязкалець назавжди засіли в пам'яті глядачів. Жарти змушують нас сміятися до втрати пульсу. Його коронна фраза "Savvy?" ("Розумієш?") злітає з вуст кожного відданого шанувальника.
Депп якось сказав: "Не дивлячись на величезну кількість недоліків, Джек - створіння благородне, позитивне і дуже миролюбне. Так, він не янгол, але хто, скажіть на милість, ідеальний?" І ще. В одному з інтерв'ю Вербінськи назвав Джека своєрідний гібридом з учасника Rolling Stone Кіта Річардса і анімаційного персонажа скунса Пеппі Ле П'ю. Депп, що характерно, вважає себе прихильником і того, й іншого.

"ЧАРІВНА КРАЇНА" (2004)

Джоні Депп грає роль драматурга Джеймса Метью Баррі, який запрошує з собою у неймовірну пригоду. Історія про те як і з чого він черпав своє натхнення, коли писав всім відому дитячу казку "Пітер Пен".
Кіноісторія письменника-невдахи, який вирішив ризикнути і стати прийомним батьком чотирьох маленьких синів у консервативному Лондоні дивним чином переплітається з історією Пітера Пена, який не хотів дорослішати... Глибокий, але в той же час легкий фільм за участю Кейт Уїнслет отримав 6 номінацій на "Оскар" і був нагороджений статуеткою за кращий саундтрек.

"ЧАРЛИ І ШОКОЛАДНА ФАБРИКА" (2005)

"Чарлі і шоколадна фабрика" - це четверта спільна робота Джоні Деппа і Тіма Бьортона.
Віллі Вонка - літературний персонаж, який завжди викликав у Деппа непідробний інтерес. Він власник фабрики з виробництва найсмачнішого у світі шоколаду та інших різних солодощів. Ексцентричний та оригінальний персонаж. Зі своїми "тарганами в голові". Геній шоколаду. Але навіть у нього не все так просто. Герой Деппа досяг небувалих висот, судячи за товарообігом фабрики, але залишився дуже самотнім, тому запросив на екскурсію до себе на фабрику п'ятьох дітей, серед яких він сподівається знайти споріднену душу.
Цей розкішний фільм просто зобов'язані подивитися не лише діти, а й дорослі, оскільки він залишає після себе дійсно солодкий післясмак. Кожен кадр настільки вивірений і по-казковому насичений, що хочеться великою ложкою черпати з кожної миті смак життя.

РОМОВИЙ ЩОДЕННИК (2010)

1960-й рік. Талановитий журналіст Пол Кемп, якого дістало лицемірне глянцеве життя Нью-Йорка, кидає роботу в престижному виданні та їде до Пуерто-Ріко, де ром ллється рікою і дешево все - машини, яхти, дівчата, тут саме життя продають за копійки...
З цього фільму почалася історія кохання Джоні Деппа та Ембер Хьорд, заради якої актор розірвав 13-річні стосунки з Ванесою Параді. Як зароджувалися почуття улюбленця мільйонів до жінки, яка змусила його одружитися на собі через кілька років, на відміну від цивільної дружини Ванеси Параді, - можна побачити саме тут.
Джоні зізнався, що погодився на участь в цьому проекті з однієї причини: в основі сценарію лежав найперший роман його улюбленого Хантера С. Томпсона.

РІЧАРД ГОВОРИТЬ "ПРОЩАВАЙ" (2018)


Професор Річард (Джонні Депп) дізнається, що невиліковно хворий і жити йому залишається декілька місяців. Тож настав час насолоджуватись життям і порушувати усі писані й неписані правила.

Трагікомедія «Річард говорить «прощавай» – друга стрічка режисера та сценариста Вейна Робертса. Про новий проект оголосили у травні 2017, а за місяць розпочалися зйомки. На головну роль було запрошено зірку «Піратів Карибського моря» Джонні Деппа. Світова прем’єра фільму відбулася на Цюріхському кінофестивалі.

Телепрограма