Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

9 яскравих фільмів про кар'єристок

9 яскравих фільмів про кар'єристок

14 серпня 2020 | 10:34

"За цю посаду багато хто віддав би все на світі, ви її ледь терпите.
І дивується, чому вона не цілує вас в лобик і не видає
вам золоту зірочку в кінці дня. Схаменіться, крихітко"
К/ф "Диявол носить Prada"

На що тільки не готові піти героїні нашої сьогоднішньої добірки заради кар'єри! Хтось жертвує своїм особистим життям, хтось забуває про сім'ю, хтось навіть вплутується в авантюру. Ці жінки дуже різні, але у них є дещо спільне - за їхніми спробами домогтися успіху неймовірно цікаво спостерігати.
 

"Щоденник кар'єристки" – дивіться у неділю о 23:45 на К1!

Катя Лівінгстон - молода співробітниця рекламного агентства. Її мета - пробитися у вищий світ міста, і заради цього вона не зупиняється ні перед чим.

Виконавиця ролі Каті, Дженіфер Лав Х’юіт, в кіно, як правило, грає самостійних і самодостатніх дівчат. А ось в житті для неї головне - не кар'єра, а любов і сім'я. Довгий час Дженіфер вважалася однією з найбільш завидних голлівудських наречених, але кілька років тому вона, нарешті, зустріла свого єдиного. Ним виявився її партнер по серіалу "Список клієнтів" Брайан Хелісей. У 2013 році закохані таємно одружилися, незабаром у них народилася дочка, а влітку минулого року - ще одна дитина, цього разу хлопчик. Актриса зізнається, що щаслива бути матір'ю і не проміняла б це відчуття ні на яке інше в світі.

"Диявол носить Prada"

Починаюча журналістка Енді випадково отримує роботу помічниці головного редактора легендарного журналу мод Міранди Прістлі. Міранда схиблена на кар'єрі і вимагає від своїх співробітників такої ж віддачі.

Прототипом головної героїні фільму є Анна Вінтур, головний редактор журналу Vogue, добре відома своїм важким характером і жорстким стилем керівництва. Коли стало відомо про зйомки фільму, Вінтур заявила, що жоден дизайнер, який зніметься в ньому, більше ніколи не з'явиться на сторінках її журналу. Порушити цю заборону наважився лише Валентино, що з'явився в одному з епізодів у камео. Втім, побачивши картину, Вінтур змінила гнів на милість, і сказала, що їй все сподобалося - і сам фільм, і гра Меріл Стріп.
 

"Ділова дівчина"

Тесс МакГіл працює друкаркою і мріє про запаморочливу кар'єру. Коли начальниця Тесс їде у відпустку, дівчина видає себе за неї і укладає від її імені велику угоду.

Фільм став класикою у своєму жанрі, отримавши безліч престижних нагород, включаючи "Золотий глобус" за кращий фільм і "Оскар" за кращу пісню. Можливо, є люди, які його не бачили, але чули про нього все. А ось про те, що за мотивами картини був знятий міні-серіал, напевно, відомо не багатьом. Головну роль у ньому зіграла тоді ще нікому не відома Сандра Буллок.
 

"Стажер"

Джулс Остін - молода жінка, яка створила успішний бізнес-проект. Всі сили і час вона віддає роботі, забувши про себе і свою сім'ю. Дружба з новим стажером, 70-річним Беном Вітакером, допомагає Джулс переглянути своє ставлення до життя.

Незадовго до того, як отримати пропозицію знятися у «Стажері», Енн Хетеуей жалілася, що зараз їй не так просто отримати хорошу роль через те, що режисери прагнуть знімати більш молодих актрис. Тому роль Джулс стала для неї особливо значущою: "Перше, що мене привабило в цьому персонажі - її колосальний запас внутрішніх сил, тому що вона бореться на всіх фронтах: і на роботі, і вдома, вона розумна, енергійна, талановита і дуже працездатна. І важливо, що тут виписаний характер, новий для такого роду героїні - вона не зла, холодна і обачлива, вона дуже мила з колегами і намагається багатьом допомогти".
 

"Пропозиція"

Заради того, щоб залишитися в країні та продовжувати займатися своєю роботою, Маргарет готова на все, навіть змусити свого помічника укласти з нею фіктивний шлюб. Залишилося тільки переконати міграційну службу в тому, що він - справжній.

Сандра Булок і Райан Рейнольдс так правдоподібно зіграли закоханих, що довгий час після виходу фільму мас-медіа приписували їм роман у житті. Ходили навіть чутки, що саме через Булок Рейнольдс розлучився зі Скарлет Йохансон. Згодом з'ясувалося, що романтичні стосунки між зірками - не більше, ніж вигадка, що, втім, не заважає їм бути хорошими друзями і поважати один одного за професіоналізм.
 

"Доброго ранку"

Кар'єра телепродюсера Бекі Фуллер руйнується в один момент, коли її звільняють з роботи. Їй вдається влаштуватися до маловідомого ранкового шоу, і тепер її завдання - зробити його найпопулярнішим.

Щоб підготуватися до ролі Бекі Фуллер, Рейчел Макадамс вирішила вивчити цю "кухню" зсередини і побувала на зйомках усіх ранкових шоу в Нью-Йорку, про що розповіла в одному з інтерв'ю: "Я розмовляла з усіма - не тільки з продюсерами, але й з редакторами, кореспондентами, операторами, монтажерами, щоб зрозуміти, як же готується така програма. Виявляється, там є своя мова, незрозуміла стороннім. І все навколо так швидко змінюється! Щойно люди психували, лаялися. І ось вони вже сміються і біжать разом обідати".

"Як позбутися хлопця за 10 днів"

Журналістка Енді Андерсон береться виконати досить незвичайне завдання - вона повинна знайти хлопця, закохати його в себе, зробити так, щоб він її покинув, а потім написати про це статтю. На все це відведено рівно 10 днів.

На зйомках фільму Кейт Хадсон дуже багато імпровізувала, до того ж її імпровізації були настільки вдалими, що саме ці сцени увійшли до фільму. Наприклад, здивування Макконехі в сцені, де Хадсон накидається на нього з поцілунками, абсолютно щиро - в сценарії не було нічого подібного.
 

"Гола правда"

Ебі Ріхтер - молода та амбіційна телепродюсер. Коли рейтинги її шоу починають падати, керівництво Ебі вирішує найняти нового ведучого Майка. Стосунки з ним у Ебі складаються досить напружені, але заради кар'єри дівчина змушена з цим миритися.

В одному з інтерв'ю Кетрін Хейгл зізналась, що зйомки фільму її зовсім вимотали. Але, як виявилося, не через те, що їй довелося грати кар'єристку, а тому, що в одній зі сцен їй потрібно було зображати оргазм. За визнанням актриси, це був просто кошмар: "Це було виснажливо - виробляти па ногами під столом і тримати все тіло в напрузі. До кінця дня, у мене було таке враження, що я пробігла марафон. Ніхто б не захотів мати оргазм 35 разів за день!"
 

"Портрет досконалості"

Кейт мріє про підвищення, але начальник не готовий давати їй серйозні проекти, тому що не вважає її надійним співробітником. Виявляється вся справа в тому, що у Кейт немає сім'ї і зобов'язань. Кейт вирішує цю проблему досить оригінальним способом - вона домовляється з молодим чоловіком на ім'я Нік, що він буде зображати її нареченого.

Це перший повнометражний фільм Дженіфер Еністон, в якому вона знімалася в статусі зірки. Актриса дуже хотіла, щоб роль Ніка зіграв Тейт Донован, її тодішній бойфренд. Проте, продюсери затвердили на цю роль Джея Мора, що сильно засмутило Еністон. Втім, гонорар у 2 мільйони доларів дещо примирив її з дійсністю.

Телепрограма