Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

10 найбільш вражаючих аквапарків світу

10 найбільш вражаючих аквапарків світу

20 серпня 2020 | 23:35

"- Вегас, крихітко!
- А що ти скажеш своїй мамі?
- Аквапарк, крихітко!"
Т/с "Теорія великого вибуху"

Що може бути кращим у спекотний літній день, ніж зануритися в прохолодну воду? Хіба що присвятити водним розвагам увесь день. Втім, зробити це приємно в будь-яку пору року. В наші дні аквапарки - одна з найбільш затребуваних розваг серед мешканців усього світу. Щоб привабити відвідувачів, їхні творці постійно вигадують нові неймовірні атракціони та знаходять незвичайні архітектурні рішення. Сьогодні ми хочемо розповісти вам про найцікавіші аквапарки планети.

1. "Seagaia Ocean Dome", Міядзякі, Японія

Найбільший аквапарк світу знаходиться в Японії на острові Кюсю. Він займає площу 80 000 квадратних метрів (це, приблизно, як чотири київських Майдани), а одночасно в ньому можуть бути 10 000 чоловік. Купол над басейном відкривається в сонячну погоду і закривається у похмуру або дощову, тому користуватися аквапарком можна цілий рік.

2. "Wild Wadi" Дубай, ОАЕ

Аквапарк "Wild Wadi" знаходиться поруч зі знаменитим готелем-вітрилом "Бурдж-Ель-Араб". Кожна гірка і кожен атракціон в цьому парку мають свою казкову історію або легенду, а за технічним оснащенням йому немає рівних у світі. Найнебезпечніший атракціон називається "Джумейра Скейра" і представляє собою вільне падіння з висоти 35 метрів зі швидкістю 80 км/год.

3. "Siam Park", Санта-Крус-де-Тенеріфе, Іспанія

Найбільший аквапарк Європи знаходиться на острові Тенеріфе і повністю витриманий у тайському стилі. Всі його споруди копіюють якісь пам'ятки Таїланду, а дозвіл на використання старої назви країни - Сіам, творці парку отримали особисто від королівської сім'ї. Територія парку потопає в зелені та квітах, а атракціони здатні задовольнити найвимогливіших відвідувачів.

4. "Lagoon typhoon", Орландо, США

Найбільш відвідуваний аквапарк світу знаходиться у Флориді і є частиною мережі казкових тематичних парків компанії "Уолт Дисней". Як у будь-якого диснеївського парку у "Лагуни тайфунів" існує своя легенда. У ній йдеться про те, що парк утворився після сильного шторму, який підняв у повітря кораблі та човни і закинув їх на дахи будинків. Вода затопила сушу, утворивши річки, озера та водоспади. Головна гордість парку - басейн з двометровими хвилями.

5. "Disney's Bizzard Beach Water Park", Орландо, США

Молодший брат "Лагуни тайфунів" у сім'ї "Дисней" - парк "Засніжений пляж". На його створення архітекторів також надихнула буря, але цього разу – сніжна. У 1977 році в жаркій Флориді вперше за всю історію штату несподівано випав сніг. Щоправда, він швидко розтанув, але представники "Диснея" дуже швидко зрозуміли, як можна використовувати цю ідею. Тому якщо ви хочете відвідати водні гірки та атракціони у вигляді засніжених гір і лижних трамплінів, вам і справді сюди.

6. "Aquaventure Paradise Island Waterpark", Нассау, Багамські острови

Найдорожчий аквапарк світу розташований на одному з Багамських островів і є частиною розкішного готелю "Atlantis Paradise Island". У парку дві основні теми - затонулий острів Атлантида та цивілізація Майя. Ну, а найбільш вражаючий атракціон це, звичайно ж, "Храм Майя" - запаморочливими гірками ви спускаєтеся в затоку зі справжніми акулами. Однак, від прямого контакту з зубастими хижаками вас захищає спеціальний тунель, але й одного їхнього виду достатньо, щоб полоскотати нерви.

7. "Aquaventure Waterpark", Дубай, ОАЕ

"Aquaventure" в Дубаї дуже сильно нагадує "Aquaventure" на Багамах, можна навіть подумати, що на фото - один і той же парк. Але ні, ми не вводимо вас в оману, це дійсно два абсолютно різних парки і знаходяться вони в двох абсолютно різних місцях планети. А ось мережа розкішних курортів Kerzner International дійсно одна, тому і схожі не лише парки, а й готелі, як брати-близнюки.

8. "Tropical Island", Хальбе, Німеччина

"Аквапарк в стилі лофт" - так можна було б назвати цей комплекс, адже знаходиться він на території величезного ангару для дирижаблів, який раніше був частиною військової бази. Потім його переобладнали і тепер тут грандіозний розважальний центр: басейни, водні гірки, атракціони і навіть тропічні ліси. Аквапарк обладнаний всім необхідним для того, щоб його могли відвідувати люди з обмеженими можливостями.

9. "Chimelong Water Park", Гуанчжоу, Китай

Китай не міг залишитися осторонь передових технологій - один з найбільш інноваційних аквапарків світу знаходиться саме тут. Основна визначна пам'ятка - Ледача річка протяжністю 5 кілометрів, яка тільки здається ледачою та спокійною, а насправді сповнена небезпек у вигляді порогів, мілин, перекатів і водоспадів.

10. "Noah's Arc", Вісконсін Деллс, США

Місто Вісконсін Деллс у США називають "світовим центром водних розваг". Ще б пак, адже на його території розташовано цілих 18(!) аквапарків, в тому числі "Noah's Ark" ( "Ноїв ковчег") - найбільший аквапарк у Штатах. Окрім того, це найкращий аквапарк у світі з точки зору безпеки.

Сохранить

Телепрограма