Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

5 чудових книг про кохання з хепі-ендом

5 чудових книг про кохання з хепі-ендом

7 жовтня 2020 | 16:28

Чомусь так історично склалося, що письменники та поети частіше пишуть про кохання трагічне - нещасливе, нерозділене, яке вбиває. "Ромео і Джульєтта", "Євгеній Онєгін", "Три товариші", "Анна Кареніна", "Співаючі в тернику" - ось лише найвідоміші з подібних творів. Безперечно, страждання героїв зачіпають наші серця, але ж так хочеться вірити у кохання щасливе! Те, яка приносить радість, окрилює, дає сили жити і наповнює наше існування сенсом. Тому сьогодні в нашій добірці - найдобріші, наймиліші та найпозитивніші книги про щасливе кохання.

Даніела Стіл "Більшого кохання не буває"

Після смерті батьків Едвіна присвятила своє життя вихованню молодших братів і сестер. Вона ніколи не думала про своє особисте щастя, але доля розпорядилася інакше.

"Лови мить успіху, цінуй її, люби її та бережи, як зіницю ока. Будь вдячний долі за все. Роби те, що тобі хочеться, і ніколи не відступай перед безглуздими перешкодами."

Американська письменниця Даніела Стіл - визнаний майстер любовного роману. Майже всі її книги ставали бестселерами, а більше 20 з них були екранізовані. Письменниці не дуже пощастило в особистому житті - вона була заміжня п'ять разів і всі її шлюби розпалися. Тим не менш, вона продовжує вірити у кохання - таке ж щире, глибоке та всепоглинаюче, як у її творах.

Елізабет Гілберт "Їсти, молитися, кохати"

Героїня книги вирушає у подорож за тридев'ять земель, щоб знайти себе, а знаходить кохання всього свого життя.

"Просто ти не розумієш, що значить - половинка. Люди думають, що це ідеальна пара, і всі хочуть знайти саме її. Але справжня половинка - як дзеркало. Воно показує все, чого тобі не вистачає, привертає твою увагу до тебе ж самої, щоб ти змінила своє життя."

Ця книга - свого роду мемуари, адже Елізабет Гілберт пише про події, які відбувалися з нею насправді. Як і її героїня, Гілберт одного разу кинула все й вирушила мандрувати світом. На Балі вона зустріла бразильця Хосе Нун’єса, який через деякий час став її чоловіком. Елізабет, яка пережила важке розлучення, нелегко було зважитися вийти заміж вдруге, але вона все ж таки зробила цей крок. Велику роль зіграло те, що вона і її обранець були зрілими людьми: "Плюсом у нашому випадку був вік - дослідження підтверджують, що після 35 років набагато більше шансів на довгий вдалий шлюб. У молодої пари, на жаль, дуже мало шансів дожити до золотого весілля.".

Сесілія Ахерн "Не вірю, не сподіваюся. Кохаю"

Розі та Алекс дружать з дитинства, але після коледжу їхні шляхи розходяться. Втім, спорідненим душам, рано чи пізно, судилося бути разом, нехай для цього знадобиться і не один десяток років.

"Ти заслуговуєш того, хто буде любити тебе всім серцем, того, хто буде пам'ятати про тебе кожну секунду, хто буде постійно думати про те, де ти зараз, що ти робиш, з ким ти і чи все у тебе гаразд. Тобі потрібен той, хто допоможе тобі здійснити твої мрії і зможе позбавити тебе твоїх страхів. Той, хто буде поважати, любити тебе якою ти є, особливо твої слабкості. Поруч з тобою повинен бути той, хто зробить тебе щасливою, по-справжньому щасливою, щоб ти себе не пам'ятала від щастя."

Ті, хто не знайомий з біографією Сесілії Ахерн, напевно, сильно здивуються, дізнавшись, що їй всього лише 34 роки. А свій найвідоміший роман "P.S. I Love You" вона написала в 21. "Не вірю, що не сподіваюся. Кохаю" - друга книга Ахерн, не менше романтична. У житті Сесілія щаслива в шлюбі з ірландським актором Девідом Кеоганом, у них двоє дітей. Письменниця вважає, що у коханні головне щирість і увагу до деталей: "Кохання не має нічого спільного із замовленням величезних букетів і приватних літаків. Подібними проявами почуттів користуються зазвичай ті, хто хоче швидше показати себе, ніж зробити приємне коханій людині. А ось поки пам'ятаєш дрібниці і без нагадувань робиш щось, на перший погляд, можливо, і безглузде, проте, дуже важливе для своєї другої половинки, ваші стосунки будуть завжди наповнені справжнім коханням.".

Хелен Філдінг "Щоденник Бріджет Джонс"

Бріджет Джонс близько тридцяти, вона самотня і не дуже задоволена собою. З нового року Бріджет вирішує кардинально змінити своє життя, а незабаром у неї з'являються одразу два претендента на роль ідеального чоловіка.

"Кожна жінка неповторна, але кожна по-своєму мріє про одне й те ж - зустріти гідного чоловіка і стати ідеальною леді."

А ось Хелен Філдінг, яка вигадала найулюбленішу і найромантичнішу пару сучасності - Бріджет Джонс і Марка Дарсі, все ще шукає своє справжнє кохання. У 2009 році, після десяти років спільного життя, вона розлучилася з письменником Кевіном Карреньо, від якого у неї двоє дітей. Коли у Філдінг запитали, чому читачі так люблять її героїню, вона припустила, що вся справа у тому, що вона справжня: "Думаю, в цьому і криється причина популярності книг і самої Бріджит: сучасне суспільство, з його мас-медіа та ажіотажем навколо зірок, задає дуже високу планку відповідностей. Воно диктує нам, що ми повинні виглядати бездоганно, наша кар'єра повинна бути блискучою, ми повинні бути чудовими батьками і так далі. Але в той же час - ви ж не любите своїх друзів за те, що вони досконалі? Ви любите їх за те, що вони - живі люди, і, думаю, з Бріджит - те ж саме. Її люблять за її людяність!".

Софі Кінселла "Дівчина і привид"

Героїня книги Лара тільки що пережила важкий розрив з хлопцем. Чи могла вона подумати, наскільки кардинально зміниться її життя після появи в ньому привида двоюрідної бабусі?

"Дорогенька, коли все в житті йде шкереберть, піднімаєш підборіддя, солодко посміхаєшся і йдеш веселитися."

Софі Кінселла - псевдонім британської письменниці Маделін Уїкем. Саме під цим ім'ям вона пише свої найпозитивніші твори. У житті Софі-Маделін така ж добра та життєрадісна людина, а її особисте життя може бути зразком для наслідування. Зі своїм майбутнім чоловіком, Генрі Уїкемом, вона познайомилася ще під час навчання в Оксфорді, і ось вже 25 років вони щасливі разом. У подружжя п'ятеро дітей - чотири сини та дочка.

Телепрограма