Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

До дня народження геніального доктора нашої країни. 10 кращих цитат про здоров'я дітей доктора Комаровського

До дня народження геніального доктора нашої країни. 10 кращих цитат про здоров'я дітей доктора Комаровського

15 жовтня 2020 | 09:33

"Щаслива дитина - це, перш за все, дитина здорова і
тільки потім дитина, яка вміє читати і грати на скрипці"

Людини, яка не знає, хто такий доктор Комаровський, в нашій країні просто не існує. Лікар-педіатр, який розповів нам в простій та доступній формі, як готуватися до появи дитини і правильно доглядати за нею, став справжнім другом для мільйонів людей. До того ж, свої ідеї він підносить настільки цікаво й артистично, що й читати, і слухати його - одне задоволення. Сьогодні улюблений лікар нашої країни святкує свій день народження. Ми від душі вітаємо Євгена Олеговича з цим святом і бажаємо йому довгих років життя! А також хочемо поділитися з вами мудрими висловлювання цієї чудової людини про те, як потрібно ростити і виховувати дітей.

"Потрібно виховувати своїх чоловіків до зачаття дитини, і буде вам щастя. А то ви їх балуєте, а потім виходить, як з дітьми".

"Соціальний обов’язок батька: зробити свою дитину щасливою. Перш за все, пам'ятати і розуміти: щастя ваших дітей визначається їхню здатністю думати, навчатися та приймати самостійні рішення. Розвинути ці здібності може саме чоловік-батько. Великі педагоги були чоловіками. Загальноприйнято, що чоловік, який займається вихованням дитини, здатен досягти набагато більших успіхів, ніж жінка".

"Завжди треба пам'ятати про те, що у дитинчат всіх ссавців закладений найважливіший інстинкт - копіювати поведінку дорослих представників зграї. Якщо батьки вміють відпочивати і навчатися одночасно, це копіюють діти. Не треба їх "виховувати", почніть з себе - змініть свій спосіб життя, свій режим роботи та відпочинку, і це будуть наслідувати ваші діти".

"Що стосується самостійності, то втручатися у спроби дитини що-небудь зробити треба лише тоді, коли це загрожує її безпеці, здоров'ю або оточуючих. Якщо ж ні, то нехай робить все сама, помиляється, переробляє, домагається бажаного результату, після чого отримує заслужену винагороду. Заохочення повинні бути пов'язані саме з тим, що дитина змогла зробити сама. Це і є ключовий момент у привчанні до самостійності".

"Якщо у школі дзвінок буде для дітей, а не для вчителя, і всі 15 хвилин перерви клас буде провітрюватися, в 10 разів знизиться кількість вірусів у повітрі та кількість захворювань".

"Головне - це щастя та здоров'я сім'ї. Сім'я повинна жити не інтересами дитини, а інтересами сім'ї. Я не можу уявити, щоб моїй дитині подарували шоколадку, а вона не розділив її на три частини".

"Коли сім'я вирішує завести автомобіль, чоловік за півроку починає сидіти в інтернеті, з'ясовувати деталі та умови покупки. А коли вирішують завести дитину, ви тільки в 1% випадків зустрінете татуся, який шукає інформацію про виховання. Якби вашу машину заправили неякісним бензином, ви б рознесли заправку. А коли у лікарні неякісно обслуговують вашого малюка, вам все одно".

"Необхідно, щоб півтори години на день у дитини були інтенсивні фізичні навантаження. Якщо ми організували ці півтори години, то ніяке навантаження в школі не буде надмірним. Тоді ми збережемо їй здоров'я. Це фізіологія людини: серце повинно битися не рівно, а реагувати на навантаження, що забезпечує нормальну роботу судин, м'язів. Потрібно мотивувати дітей швидше бігти, вище стрибати, ходити без прищів і т. д. Вони тоді й курити не почнуть у 8-му класі. Необхідно розвивати культ здорового ставлення до себе".

"Наша школа дає дітям величезну кількість знань. Але ми не вчимо їх ЖИТТЯ. До того ж ці знання ми тільки нібито даємо. Вони ж їх не отримують. Ви навчите дітей техніці безпеки, навчите, як допомогти під час нежиті і температури, навчите їх контрацепції, врешті-решт. Це важливіше за синуси, косинуси і навіть за те, яке місто - столиця Зімбабве. Це набагато важливіше".

"Найголовніше: ти не центр всесвіту. Ми, сім'я, - ось центр всесвіту. Хороші люди завжди і з усіма поводяться добре. Поділися хорошим: настроєм, їжею, речами. Не скигли".

 

Проект "Школа доктора Комаровського" виходить на Інтері щосуботи о 8:45.

Телепрограма