Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

20 порад для справжніх господинь

20 порад для справжніх господинь

16 жовтня 2020 | 14:18

"Господині на замітку. Шкарпетки прослужать вашому чоловікові набагато довше,
якщо ви замочите їх в епоксидній смолі та висушите феном"

У нашій сьогоднішній добірці - хитрощі для справжніх господинь. Цього разу, вони стосуються не лише прибирання, але і багато чого іншого.

1. Щоб картопля не проростала, покладіть у мішок або ящик, де ви її зберігаєте, кілька яблук. У них міститься речовина, яка перешкоджає появі паростків.

2. А ось зберігати яблука у великих кількостях у мішках з картоплею, звичайно, не варто. Покладіть їх у ящик і засипте тирсою - так вони довше залишаться свіжими.

3. Миття скляних ваз з вузьким горлечком іноді стає справжньою проблемою. Вирішити її можна, якщо насипати всередину крупної солі, залити дуже гарячою водою, і кілька хвилин гарненько збовтати. Після того, як виллєте воду з сіллю, просто помийте вазу чистою водою. Вуаля, і ваза вже готова для нового букету!

4. Плями з дерев'яних або пластикових обробних дощок можна вивести за допомогою лимонного соку. Для цього сік потрібно видавити на забруднену поверхню і залишити на 20 хвилин. Після цього вам залишається лише помити дошку під проточною водою.

5. Ах, як же все-таки вишукано виглядають срібні і мельхіорові столові прилади! Тільки от є одна проблемка - якщо ними регулярно користуватися, вони швидко вкриваються темними плямами. Втім, почистити їх зовсім не складно, потрібно тільки знати один хитрий спосіб. Зараз ми вам його відкриємо. Треба взяти кілька листків фольги, порвати її на дрібні шматочки, скласти у велику миску або каструлю, насипати 3 ложки соди, покласти туди прилади, а потім залити все окропом.

6. А ще за допомогою фольги можна нагострити тупі ножиці. Просто складіть аркуш фольги у декілька разів та поріжте його ножицями, і вони стануть гострішими.

7. Шнурки, які постійно розв'язуються, змушують їхніх власників страшенно нервуватися. А між іншим, вирішити цю проблему досить просто. Для цього потрібно трохи потерти свічкою шнурки в тих місцях, де розташовуватиметься вузол.

8. Пластикові контейнери, в яких так зручно зберігати продукти, з часом набувають не дуже приємний запах. Якщо це трапилося, насипте у такий контейнер дрібку солі, щільно закрийте кришкою і залиште на деякий час. Сіль вбере в себе запах, а потім ви просто змиєте її водою.

9. Ми вже писали про те, як добре знімають набряклість з повік використані чайні пакетики. Але їх можна використовувати і зовсім в іншій сфері. Чайні пакетики добре вбирають запахи, так що з їхньою допомогою ви легко позбавитеся від неприємного запаху в холодильнику. Достатньо лише на кілька днів помістити туди блюдце з кількома чайними пакетиками.

10. Ще один простий спосіб позбавитися від запаху в холодильнику - покласти туди кілька пігулок активованого вугілля.

11. Цибуля - абсолютно незамінний у кулінарії продукт, але запах від неї дуже в'їдається в руки. Щоб позбутися його, спробуйте протерти руки шматочком лимона, слабким розчином оцту або кухонною сіллю, а потім вимити з милом. До речі, у випадку, якщо ваші руки пахнуть рибою, це також допомагає.

12. З руками ми якось розібралися, але що робити, якщо ви смажили рибу, і її запах в’ївся у кухню? Вам і тут прийде на допомогу оцет. Налийте його на дно сковороди, у якій смажилася риба, і доведіть до кипіння. Це допоможе усунути рибний запах.

13. Якщо найкраща риба - це ковбаса, то найкраща ковбаса - це шматок м'яса. Наприклад, відбивна котлета. Тільки от під час відбивання, дрібні шматочки м'яса розлітаються по всій кухні. Щоб не довелося після готування влаштовувати генеральне прибирання, загорніть майбутню котлету в целофановий пакет, а вже потім бийте по ній на здоров'я, не шкодуючи сил.

14. На жаль, жувальна гумка здатна не тільки освіжити подих, але й зіпсувати настрій. У випадку, якщо вона прилипла до вашого одягу або, що ще гірше, до волосся. Втім, і те, й інше можна виправити. Одяг потрібно загорнути в пакет і покласти у морозилку на кілька годин, а потім обережно зішкребти з неї затверділу жуйку. Волосся, зрозуміло, в морозилку не покладеш, тому візьміть кубик льоду і потримайте його на волоссі, в місці, де прилипла гумка. Коли вона застигне, її можна буде розламати на маленькі шматочки і обережно зняти з волосся.

15. Як же приємно, що влітку можна додавати у страви свіжу зелень! На жаль, вона має властивість швидко в'янути. Щоб повернути до життя зів'ялу петрушку або кріп, потримайте їх деякий час у воді, що злегка розведена оцтом.

16. Якщо вам терміново знадобилося пересунути важкий предмет меблів, а поруч з вами немає сильного чоловіка, який би вам допоміг, скористайтеся засобом для миття вікон. Просто розбризкайте його по підлозі, і ваш диван або комод буде ковзати, не залишаючи подряпин.

17. Почистити клавіатуру ноутбука або комп'ютера зовсім не складно. Для цього потрібно лише скористатися старою зубною щіткою. Втім, для цієї справи можна розщедритися і на недорогу нову.

18. За допомогою двох пігулок аспірину, розчинених у склянці з водою, ви зможете видалити сліди на одязі від дезодоранту.

19. Іноді на предметах залишаються липкі сліди від цінників або інших наклейок, до яких потім пристає пил. Щоб їх прибрати, потріть це місце рідиною для зняття лаку.

20. У вашому туалеті завжди буде приємний запах, якщо в середину рулону туалетного паперу ви капнете кілька крапель пахучої ефірної олії.

Телепрограма