Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

7 історій про те, що добро завжди повертається

7 історій про те, що добро завжди повертається

28 квітня 2021 | 16:27

Давнє прислів'я каже: «Роби добро і відпускай його у воду. Воно не пропаде - добром до тебе повернеться». Безкорисливі та добрі вчинки рано чи пізно окупаються.

Люди з нашої сьогоднішньої добірки випадково запустили бумеранг добра і зробили цей світ трохи кращим.

1. Йшла на роботу. Бачу, біля дороги щеня лежить: живе, але лапи перебиті. Серце стиснулося - я викликала таксі, на останні гроші звозила песика в клініку і додому забрала. Майструю лежанку, як раптом відчиняються двері і заходить господар, у якого я квартиру знімала. Він категорично проти тварин був, і я вже приготувалася речі збирати. Петро Степанович подивився на собаку, мовчки розвернувся і вийшов. Потім повернувся з купою корму і сказав, щоб за цей місяць я не платила: тварині догляд потрібен.

2. Минулої зими знайшла хорошу, теплу рукавичку і повісила на дерево, щоб не затоптали. Позавчора бігла з коляскою в поліклініку і шапка з кишені випала. На зворотному шляху побачила її на тому ж дереві. Бумеранг працює!

3. Колись давно знайшла телефон, подзвонила на номер «Мама» і повернула власникам. Гроші брати відмовилася. Чоловік тоді ще сказав, що тільки я так роблю, а я відповіла, що добро повертається. Через кілька років чоловік забув телефон на лавці в парку, а добрі люди повернули і грошей не взяли. Тоді чоловік визнав, що був неправий.

4. У червні побачив у під'їзді оголошення, написане красивим, рівним почерком. Мовляв, дорогі сусіди, якщо у вас є непотрібні банки, залиште їх, будь ласка, на підвіконні. І підпис: «Бабуся Зоя». У найближчі дні на зазначеному місці постійно з'являлися нові банки. Розв'язка відбулась на початку вересня. Підвіконня було заставлене банками з соліннями, компотами та іншої консервацією. А над ними нове оголошення: «Дорогі сусіди, забирайте, будь ласка, ваші банки».

5. 2014 рік. Їхав у рейсовому автобусі. Поруч сидів хлопець і до ночі друкував щось на ноутбуці. Вранці оголосили його зупинку, хлопець підірвався і вибіг. Я побачив, що він забув ноутбук, і попросив водія почекати, але автобус вже рушив. На наступній зупинці я пішов в офіс перевізника, змусив менеджера зателефонувати хлопцеві і прочекав 20 хвилин, щоб переконатися, що йому віддадуть його річ. Хлопець дуже дякував, тому що на ноуті була його дипломна.

2018 рік. Йшов на посадку в аеропорту, як раптом до мене підійшов співробітник і попросив пред'явити ноутбук. Відкриваю рюкзак, а там порожньо! Виявилося, охорона побачила по камерах, що я забув техніку на огляді, і півтори години шукала мене по всій будівлі. Виліт затримали на 20 хвилин, щоб я встиг збігати до служби охорони. На тому ноутбуці була моя докторська.

6. На вокзалі підійшов безпритульний і попросив купити йому газованої води. Ми зайшли в «Макдоналдс», я купив йому водичку і морозиво, а чоловік задоволений пішов далі. Відразу після цього я знайшов в автоматі з квитками чиюсь здачу. Там була рівно та сума, яку я витратив на їжу.

7. Ми з подругою зайшли в квітковий магазин, щоб купити її мамі квіти. Довго вибирали, які краще. Зайшов чоловік, він точно поспішав. Вибрав величезний букет, а потім повернувся до нас і каже: «Ну що, дівчата, квіти потрібні? Давайте вибирайте швидше, я заплачу», - і оплатив наш букет. Потім запитав, як нас звати, щоб назвати так своїх дочок, і з радісним обличчям втік.

Телепрограма