Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

10 ідеальних книг для відпустки

10 ідеальних книг для відпустки

15 червня 2021 | 16:57

"- Подивився "50 відтінків сірого". Книга краще.
- Яка книга?
- "Гаррі Поттер"

Для багатьох з нас відпустка - це можливість не лише відпочити, а й насолодитися тим, на що в повсякденному житті не завжди вистачає часу, - читанням хороших книг. Якщо ви любите полежати на пляжі з книжкою в руках, наша сьогоднішня добірка - для вас.

Софі Кінселла "Шлюбна ніч"

"У нас було розкішне весілля з усіма належними наворотами - аж до зроблених на замовлення коктейлів за унікальними рецептами. Намагаючись догодити гостям, я сама займалася усіма деталями, я взяла на себе всі організаційні питання і в результаті втратила з поля зору одну дрібницю - забула упевнитися, що виходжу заміж за ту людину"

Після розриву з коханим чоловіком, Шарлотта намагається налагодити власне життя, повернувшись туди, де колись в юності вона була щаслива. Тим більше, що в її житті раптово опиняється той самий чоловік, який був її першим коханням. Протягом всієї книги героїня буде шукати відповідь на питання, чи можна увійти двічі в одну й ту ж річку, а ми - отримувати задоволення від тонкого гумору, з яким Софі Кінселла описує пригоди своїх героїв.

Анна Гавальда "Просто разом"

"Найбільш дивна, маргінальна, нежиттєздатна людина стає сильною, коли її люблять і приймають"

Часом рука долі химерно зводить разом абсолютно різних людей. І можливо, не варто шукати відповіді на питання, чому так відбувається? У цій книзі немає закручених сюжетів і несподіваних поворотів, проте, вона справжня. Ти розумієш – все, що переживають герої, колись відбувалося з тобою, співпереживаєш їм і всім серцем бажаєш одного - просто бути разом.

Наріне Абгарян "Манюня"

"А знаєш, дівчинко, в твоєму житті все буде так, як ти захочеш, тільки тобі повинно цього сильно хотітися"

Якщо ви до цих пір не прочитали цю книгу, то спробуйте зробити це якомога швидше. Адже це відмінний спосіб відпочити, згадати себе маленькими і від душі посміятися. Разом з героями книги - дівчинкою Манюнею та її колоритними родичами читачі занурюються в атмосферу тепла і сонця, неначе заново переживаючи чарівну пору свого дитинства.

Ніколь де Бюрон "Милий, ти мене слухаєш? Тоді повтори те, що я зараз сказала"

"- Ти жодного разу не сказав мені "я тебе кохаю"!
 - Послухай, могла б здогадатися, що раз я живу з тобою більше третини століття, значить, ти мені не байдужа"

Як правило, всі історії кохання закінчуються весіллям. А ось про те, як розвиваються подальші стосунки, зазвичай пишуть лише: "вони жили довго й щасливо і померли в один день". Французька письменниця Ніколь де Бюрон вирішила заповнити цю прогалину і написала книгу про сімейне життя як воно є - з усім радощами, бідами та побутовими проблемами. Вийшов зворушливий, іронічний і дотепний роман, який подарує читачам заряд позитиву та гарного настрою.

Наталія Осіс "У самого синього моря. Італійський щоденник"

"У Геную я закохалася так само, як і в Сандро, - непомітно для себе, а коли зрозуміла, що попалася, було вже пізно. Навіть короткий роман з цим містом був би приємним, але довгі стосунки з ним обіцяють чарівні відкриття день за днем. І чим далі - тим кращі"

Автор книги, Наталія Осіс, вийшла заміж за італійця і переїхала жити до Генуї. Свої спостереження про країну, її звичаї та мешканців вона записувала в щоденник, яким потім вирішила поділитися з читачами. Вийшла така собі енциклопедія італійської життя у форматі блогу. Що в поєднанні з простою мовою робить її легкою та приємною для читання.

Пітер Мейл "Франція. Рік у Провансі"

"Не дивно, що аеробіка так і не стала популярною в Провансі: місцевим жителям цілком вистачає фізичного навантаження, яке вони отримують під час десятихвилинної розмови"

На п'ятому десятку життя англійський письменник Пітер Мейл вирішив кардинально змінити своє життя і переїхав жити на південь Франції. Ця історія і лягла в основу книги, яка стала світовим бестселером. Книга допоможе вам розслабитися і відпочити від сірих буднів, от тільки, є одне "але" - після її прочитання виникає непереборне бажання кинути все і поїхати до Провансу.

Бернар Вербер "Енциклопедія відносного та абсолютного знання"

"Завжди буде величезна різниця між тими, хто запитує: "Чому нічого не виходить?" і тими, хто запитує: "Як зробити так, щоб все вийшло?"

Ще ніколи пізнавальна книжка не була написана так жваво та цікаво, такою простою і доступною мовою. Протягом всієї книги читача не полишає думка про те, як було б чудово, якби вчителі в школі будували свої уроки за таким принципом. З цієї енциклопедії ви дізнаєтеся багато нового і отримаєте від читання море задоволення.

Пауло Коельо "Подібно річці"

"Сонце сяяло, а тепер пішов дощ, але це означає лише те, що темні хмари скоро розсіються. І ось хмар більше немає, а сонце на небі все те же саме, і ніколи воно не перестане світити - пам'ятай про це, коли тобі самотньо"

Збірник коротких оповідань Пауло Коельо - ідеальна книга для відпустки. Їх легко читати, але при цьому, як у всіх книгах письменника, в кожному укладена своя мудрість, яка змушує глибоко замислюватись.

Елін Хільдебранд "Босоніж"

"Вікі згадує ту ніч, коли вона стояла біля обриву, а хвилі омивали пляж, згадує приголомшливі багатства нічного неба над головою. Все має значення. Навіть найменша деталь"

Літо, море, пляж, три жінки, три історії, три долі, що сплітаються в одну. "Все має значення, навіть деталі", - мабуть, це і є головна думка цієї дещо сумної, але разом з тим доброї та мудрої книги.

Сохранить

Телепрограма