Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

6 найобдарованіших дітей планети

6 найобдарованіших дітей планети

31 серпня 2021 | 15:52

"Кожна дитина геніальна, та лише вундеркінди знають про це"

Кажуть, що найбільш обдарованою людиною за всю історію був Вільям Джеймс Сідіс, який жив у першій половині минулого століття. Незвичайні здібності Сідіса були помітні ще у ранньому дитинстві. Він навчився писати в рік, у півтора - вже читав серйозні газети, до восьми років написав чотири книги, у 7 років здав іспит з анатомії, в 11 - вступив до Гарварду, а в 16 - закінчив його з відзнакою. Втім, сучасні вундеркінди могли б переплюнути навіть Сідіса. Сьогодні ми хочемо розповісти вам про найрозумніших дітей нашої планети.

Алексіс Мартін, США
Коефіцієнт інтелекту звичайної людини дорівнює 100 балам. IQ Альберта Енштейна і Стівена Хокінга - 160 балів. Такий же показник у трирічної американської дівчинки Алексіс Мартін. Вже у рік вона могла переказати слово в слово розказану їй на ніч казку, до трьох років самостійно вивчила іспанську мову, а зараз освоює шкільну програму п'ятого класу. Тепер у батьків дівчинки є одна проблема - вони не впевнені, що варто віддавати її до школи, адже їй навряд чи буде там комфортно в оточенні дітей, які знають набагато менше, ніж вона.

Шервін Сарабі, Великобританія
Шервін Сарабі з британського міста Барнслі 4 роки і його IQ також дорівнює 160 балам. Втім, професор, який тестував хлопчика, припускає, що ця цифра могла бути вище, просто сам тест не передбачає більш високий показник. У 10 місяців хлопчик навчився читати і писати, в півтора роки - розібрав на частини татків айпад, а потім знову зібрав. Батьки Шервіна зізнаються, що інколи їх син розповідає такі речі, про які вони мають дуже приблизне уявлення. Наприклад, він може легко пояснити закони класичної механіки. Кращі школи Європи вже змагаються за те, щоб Шервін навчався саме у них, проте, його батьки поки не дуже хочуть, щоб хлопчик розлучався з дитинством і поринав у світ науки.

Адам Кірбі, Великобританія
Батьки Адама Кірбі з Лондона звернули увагу на те, що їхня дитина набагато розвиненіша за своїх однолітків, коли у півтора роки він почав сам міняти підгузки і читати книги зі шкільної програми. До двох років хлопчик вивчив таблицю множення і таблицю Менделєєва. Зараз чотирирічний вундеркінд читає твори Шекспіра і вивчає французьку, іспанську та японський алфавіти.

Колін Карлсон, США
Звичайній людині, напевно, важко уявити, з якими несподіваними проблемами доводиться часом стикатися юним геніям. Наприклад, 13-річний американець Колін Карлсон подав до суду на свій університет і департамент освіти Сполучених Штатів, звинувативши їх у віковій дискримінації. Колін навчився читати у два роки, а в 11 років вступив до університету на факультет екології та еволюційної біології. У 13 він отримав диплом про вищу освіту і вирішив закріпити свої знання на практиці, провівши деякі дослідження у Південній Африці. Однак, керівництво ВНЗ не дало дозволу на поїздку в небезпечну країну такому юному випускникові. Через це Коліну довелося змінити тему майбутньої дисертації, що дуже обурило юнака, і він вирішив відстоювати свої права у суді.

Джейкоб Барнет, США
Коли Джейкобу Барнету було два роки, лікарі діагностували у нього аутизм. З таким захворюванням люди не можуть читати, писати і навіть робити прості побутові дії, наприклад, зав'язувати шнурки. Але батьки хлопчика відмовилися повірить у медичний вирок і з потрійною енергією взялася за розвиток свого сина. Вони зрозуміли, що для їхньої дитини не підходять традиційні методи навчання, тому просто спробували дати йому можливість робити те, що подобається. І цей метод повністю себе виправдав - Джейкоб не просто навчився читати і писати, у 10 років він вступив до університету на факультет квантової фізики. Зараз йому 14 і він працює над дисертацією, в якій збирається спростувати теорію відносності Ейнштейна.

Акріт Ясвал, Індія
Індійський хлопчик Акріт Ясвал з дитинства цікавився анатомією. Свою першу хірургічну операцію він провів, коли йому було 7 років. Він допоміг сусідській дівчинці, яка сильно обпекла руку. У 12 він став студентом медичного коледжу. Мрія його життя - винайти ліки від раку. "Ця ідея спала мені на думку, коли мені було вісім. Я прочитав багато книг і статей в інтернеті на цю тему. Мій спосіб полягає у зміні неправильних генів, які сприяють виникненню ракових клітин, і їх успішне відновлення завдяки активації ензимів або прямої модифікації під дією генотоксичних наркотиків".

Телепрограма