Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

Єдина в світі коричнева панда нарешті знайшла своє щастя

Єдина в світі коричнева панда нарешті знайшла своє щастя

14 вересня 2021 | 13:17

Знайомтеся, Кізай - єдина в світі біло-коричнева панда, яку нещодавно покинула мама.
Ми всі знаємо, що панди - чарівні, повільні чорно-білі ведмежата. Але цей самець панди переплюнув їх усіх! Він ще чарівніший, адже його шубка не така, як у всіх! Таких панд більше немає у світі.

Двомісячного Кізая, слабенького та покинутого матір'ю, знайшла експедиція вчених-дослідників, що вивчала природу гір Кінлін в центральному Китаї. Щоб допомогти малюкові, вчений відвіз його до найближчого Дослідницького центру живої природи провінції Шаньсі. Там його підлікували і вигодували молоком панд, зібраним у інших тварин, яких утримували в центрі. А зараз він виріс і став дорослим красенем!

Коли Кізай підріс, його відселили до окремого вольєру. Його годують 4-5 разів на день найрізноманітнішої їжею - бамбуком, молоком і китайськими булочками. Сьогодні знаменитий ведмідь важить близько 100 кілограмів (що є нормою для семирічної панди) і з'їдає щодня близько 20 кіло бамбука.

За мірками панди, Кізай вже увійшов у пору зрілості, й тепер доглядачі парку підшукують для нього пару. Вони сподіваються, що, спостерігаючи за його потомством, все-таки зможуть зрозуміти, чому хутро Кізая набуло коричневого кольору, хоча його батьки були чорно-білими.

Починаючи з 1985 року, біло-коричневих панд спостерігали у природі лише п'ять разів.

За матеріалами сайту http://www.boredpanda.com

Сохранить

Сохранить

Телепрограма