Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

5 книг з несподіваним фіналом

5 книг з несподіваним фіналом

29 вересня 2021 | 12:22

Навіть якщо ви маєте дуже багату фантазією, ви ні за що не здогадаєтеся, чим закінчуються ці твори, поки не дочитаєте їх до кінця. Сьогодні в нашій добірці - книги, які тримають читача в напрузі до останньої хвилини.

1. "Ребекка" - Дафна Дюмор'є

на фото: Дафна Дюмор'є

Головна героїня - проста дівчина, яка виходить заміж за блискучого аристократа Максіміліна. Проте, щастя молодят затьмарене - в прекрасному фамільному маєтку Макса живе привид його першої дружини Ребекки.
Зі своїм чоловіком Дафна Дюмор'є познайомилася саме завдяки літературі. Майор Фредерік Браунінг прочитав перший роман письменниці "Дух кохання" і захотів побачити його автора. Він приїхав у містечко Фоуі, де Дафна тоді відпочивала з батьками та сестрами. Дівчина не залишилася байдужою до привабливого офіцера і через кілька місяців молоді люди одружилися.
До зустрічі з Дафною, Фредерік зустрічався з гламурною красунею на ім’я Джен Рікардо, до якої Дафна ревнувала його навіть після весілля. Але якщо б не ревнощі письменниці, світ, певно, ніколи б не побачив неповторний роман "Ребекка".

2. "Зігнутий будинок" - Агата Крісті

на фото: Агата Крісті

Чарльз Хейворд закохується в Софію, онучку багатого грека Арістіда Леонідіса. Він збирається освідчитись дівчині, коли її діда вбивають. Оскільки ця справа стосується його майбутньої дружини, Чарльз вирішує допомогти поліції у розслідуванні.
Як зізналася сама письменниця, у Агата Крісті було лише два улюблених власних романи - "Зігнутий будинок" і "Страждання невинних". Літературні критики не знайшли причин, щоб не погодитися з тітонькою Агатою - роман неодноразово входив до списків кращих творів Крісті. Як це не дивно, книга жодного разу не була екранізована. У 2011 році один з американських режисерів намагався це зробити, але щось там у нього не склалося. Тому кінематографічне майбутнє у книги ще попереду.

3. "Тринадцята казка" - Діана Сеттерфілд

на фото: Діана Сеттерфілд

Бібліограф Маргарет отримує несподівану пропозицію від знаменитої письменниці Віди Вінтер написати її біографію. Життя Віди приховує таємницею, яку Маргарет збирається розгадати.
За свою першу книгу "Тринадцята казка" нікому не відома письменниця Діана Сеттерфілд отримала абсолютно неймовірний гонорар, - 800 тисяч фунтів стерлінгів за британське видання і мільйон доларів - за американське. Втім, видавці не помилилися - книга розійшлася мільйонними тиражами в обох країнах і у 2006-му році стала лідером за кількістю проданих екземплярів.

4. "Відьма з Портобелло" - Пауло Коельо

на фото: Пауло Коельо

На околиці Лондона знаходять тіло жорстоко вбитої молодої жінки. Розмовляючи з людьми, які знали дівчину, головний герой намагається розібратися, що ж привело її до такого кінця.
Бажання стати письменником виникло у Коельо ще в дитинстві, проте, батьки Пауло не схвалювали його вибір і наполягли, щоб він вступив на юридичний. Та незабаром він кинув навчання, щоб зайнятися журналістикою. Батьки кілька разів клали сина до психіатричної лікарні, але, врешті-решт, змирилися, що Пауло ніколи не буде займатися тим, що здавалося їм "нормальною роботою". Коельо писав пісні, подорожував, займався театральним мистецтом, журналістикою, брав участь у протестних рухах і навіть сидів у в'язниці. А в 1986 році Пауло Коельо здійснив паломництво в Сантьяго-де-Комполстела, після чого зрозумів, що повинен писати книги. Зараз Коельо - один з найвідоміших письменників світу, з багатомільйонною армією шанувальників. Серед його прихильників - такі видатні люди як Білл Клінтон, Жак Ширак, Мадонна та Джулія Робертс.

5. "Нога диявола" - Артур Конан Дойл

на фото: Артур Конан Дойл

Щось жахливе відбувається з сестрою і братами Трідженніс - за одну ніч молоді люди божеволіють, а дівчину знаходять мертвою без ознак насильства, але зі спотвореним від жаху обличчям. Що це - витівки нечистої сили або справа рук людських? Розібратися в цьому питанні належить легендарному детективові Шерлоку Холмсу.
Одне з 12 оповідань, які сам автор вніс до число найулюбленіших. У своїх творах Конан Дойл найчастіше описував такі методи криміналістики, про які поліція того часу навіть не здогадувалась. Проте, з часом поліцейські все ж таки взяли їх на озброєння і стали використовувати в своїй роботі. А, наприклад, у Єгипті книги про Шерлока Холмса входять до обов'язкової програми навчання слідчих і криміналістів.

Телепрограма