Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

Найсмішніші американські комедії. 10 кращих фільмів зі Стівом Карелом

Найсмішніші американські комедії. 10 кращих фільмів зі Стівом Карелом

29 жовтня 2021 | 01:24

Популярний американський журнал "Life" назвав Стіва Карела найсмішнішою людиною в Сполучених Штатах. Пропонуємо вам згадати найкращі комедії, в яких знімався головний голлівудський гуморист.

1. "Вечеря з придурками". Дивіться сьогодні о 18:00 на К1!


Бос Тіма полюбляє незвичайні розваги. Кожен місяць він влаштовує змагання серед своїх співробітників - перемагає той, хто приведе на вечерю до боса найбільшого ідіота.

Друга спільна робота Стіва Карела та Пола Рада. До цього вони вже знімалися разом у фільмі "Сорокарічний незайманий". Режисер Джей Роуч в одному з інтерв'ю розповів, що йому було дуже цікаво спостерігати за акторами, які грали свої ролі дуже легко та невимушено. "Вочевидь, вони подобаються один одному, і ця хімія на екрані помітна глядачам. Це чоловіча дружба в її найкращому прояві", - додав Роуч.

2. "Офіс", серіал


Кожен співробітник невеликого регіонального офісу компанії "Dunder Mifflin" має непростий характер. І окрім власних примх, їм ще доводиться миритися з примхами головного дивака офісу - свого боса Майкла Скота.

Роль Майкла Скота принесла Карелу визнання та безліч нагород. Він отримав за неї "Золотий глобус" у номінації "Краща чоловіча роль", двічі ставав переможцем премії "Вибір підлітків" як найулюбленіший комедійний актор, неодноразово був номінований на премію "Еммі". А ще Карелл написав сценарій для двох епізодів серіалу - "Ніч казино" та "Наука виживати".

3. "Сорокарічний незайманий"


Поведінка Енді здається його колегам дуже дивною. Вони навіть почали підозрювати, що він - серійний маніяк. Однак, розгадка виявилася набагато простіше - Енді не маніяк, він - сорокарічний незайманий.

Над цим фільмом Стів Карел працював не лише як актор, але й як сценарист. За словами його партнера по фільму, Сета Рогена, Карел дуже хвилювався, що студія відмовиться знімати фільм, тому навіть написав запасний варіант сценарію, в якому не було жодного слова з ненормативної лексики.

4. "Це безглузде кохання"


Після того, як добропорядний батько сімейства Пол Уївер дізнається про зраду дружини, йому здається, що його життя зруйноване. Але знайомство з чарівним ловеласом Джейкобом Палмером допомагає Полу відкрити для себе нові радощі.

Найдорожча на сьогоднішній день роль Карела - він отримав за неї 15 мільйонів доларів. Власне кажучи, його гонорар склав майже третину від усього бюджету фільму.

5. "Шукаю друга на кінець світу"


Страховий агент Додж Петерсен, дізнавшись про кінець світу, який невблаганно наближається, вирішує розшукати своє перше кохання. У пошуках герою допомагає його симпатична сусідка Пенні.

Один з продюсерів фільму Джой Горман так сказав про роль Карела: "Для того, щоб зіграти правдоподібно, цим Доджем повинен бути хтось, в кому ви можете побачити себе, упізнаваний типаж сусіда, брата, батька, чоловіка. Стів Карел передає це на 100%, перед нами постає такий собі містер із сусіднього під'їзду, він залишає слід у душі. Ми не могли навіть уявити в цій ролі когось іншого". Режисер Лорін Скафарія порівняла Карела з великими акторами, які одночасно поєднували в собі комічний талант та ліризм, такими, як Пітер Селерс і Джек Лемон.

6. "Еван всемогутній"


Продовження комедії "Брюс всемогутній". Цього разу головним героєм фільму стає ведучий новин Еван Бакстер, до якого приходить сам Господь Бог зі звісткою про неминучий потоп і вимагає побудувати новий "Ноїв ковчег".

Фільм вийшов на екрани у червні 2007 року і на той час став найдорожчим комедійним фільмом в історії. Всі ці ковчеги й екзотичні тварини коштували творцям не дешево.

7. "Закохатися в наречену брата"


Головний герой фільму закохується в наречену власного брата і розуміє, що життя - це до біса складна річ.

Оригінальна назва фільму звучить як "Dan in real life" ("Ден у реальному житті"), проте, більшості прокатників воно чомусь не сподобалося і його на що тільки не змінювали. Українська версія фільму називається "Закохатися в наречену брата", французька - "Кохання з першого погляду на Род-Айленді", польська - "Я люблю тебе, а ти - з ним".

8. "Божевільне побачення"


Філ і Клер одружені вже багато років, у них двоє дітей. Щоб пожвавити своє сімейне життя, подружжя вирушає на побачення, яке перетворюється на справжнє божевілля.

Стів Карел розповідав у інтерв'ю, що багато деталей фільму були взяті з реального життя, в тому числі і його власного. "Ідея про те, щоб залишити шухлядки та дверцята шафи на кухні відкритими, взята з мого особистого життя. Я просто доводжу свою дружину тим, що вічно залишаю все відкритим. Я розповів про це, коли ми обговорювали фільм, і було вирішено додати ці сцени до сценарію".

9. "Напруж звивини"


Пародія на шпигунські фільми. Секретний агент Максвел Смарт і його напарниця Агент 99 повинні знешкодити злочинне угруповання, яке прагне захопити владу над світом.

Партнерка Карела по фільму Ен Хетеуей зізналася, що їй було неймовірно складно зберігати серйозний вигляд на зйомках, знаходячись поруч з таким веселим хлопцем. Їй доводилося глибоко дихати, кусати губи, а коли камера її не знімала, актриса просто заламувала руки. "Я дуже намагалася, але кілька разів починала сміятись в найвідповідальніший момент. Це було нереально - зберігати серйозність поруч зі Стівом. А от мені його ні разу не вдалося розсмішити. Та головне, що мені було дуже весело на знімальному майданчику. Було таке відчуття, що я провела чотири місяці в літньому таборі".

10. "Неймовірний Берт Вандерстоун"


У фокусника Берта Вандерстоуна з'являється новий конкурент - вуличний чарівник Стів Грей, який також прагне виступати на сцені.

Консультантом з фокусів у фільмі був знаменитий чарівник Девід Коперфільд. І до того ж, таємниці, якими він поділився з творцями фільму, були абсолютно унікальні. Ілюзіоністові навіть довелося підписати угоду, в якій він зобов'язався ніде, ніколи й нікому не розголошувати інформацію, надану для фільму.

Телепрограма