Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

10 зворушливих історій про те, що під Новий рік трапляються справжні дива

10 зворушливих історій про те, що під Новий рік трапляються справжні дива

27 грудня 2021 | 14:38

До Нового року залишилось зовсім небагато. І нехай ми давно вже виросли, усім нам хочеться вірити, що казка може статися і в житті. Тільки реальною її роблять не маги та чарівники.

Ми завжди знали, що справжні чарівники живуть серед нас — це люди з добрими серцями, які допомагають новорічному диву трапитися. Про них і розповімо сьогодні у нашій добірці.

1. Кілька років тому я зустрічала Новий рік в інфекційній лікарні. Нас у палаті було двоє: я і дівчина трохи молодша, ми потоваришували. Родичі організували нам святковий стіл, передавши через вікно салати, картоплю, солодощі — загалом, потроху. А в сусідній палаті лежала бабуся одна, ніхто до неї не приходив. Ми з сусідкою зібрали їй новорічний подарунок (у нас навіть маленька ялинка знайшлася, а ще мандарини, смачний чай, цукерки, тістечка) і привітали бабусю зі святом. Вона була дуже зворушена, та й у нас на душі стало добре від цієї приємної дрібниці. Відзначати Новий рік разом так само, як і заходити до палати бабусі, не можна було за правилами лікарні, але ми їх трошки порушили.

2. Живу у багатоквартирному будинку. У сусідньому під'їзді живе літній чоловік. Бачу його часто, тому що він двічі на день гуляє у дворі зі своїм собакою. Щороку 1 грудня він прикріплює до вікна цифри, що світяться, з гірлянди — символ наступного року. І всі, хто проходить, розуміють: скоро Новий рік. Та і на душі одразу стає якось затишніше. А цього року ходжу повз вікно і розумію: чогось не вистачає. На календарі вже 12 число, а вогників все немає. Світло не горить. Вже засмутилася і уявила найстрашніше, як раптом, днями, побачила заповітні цифри! Виявилося, що сусід потрапив до лікарні, протримали його там 3 тижні і ось нарешті виписали. Приємний, добродушний чоловік. І якби не його гірлянда, не було б ні нашого з ним знайомства, ні мого новорічного настрою.

3. Молодшій сестрі було 7 років, і їй було дуже прикро, що дітям Дід Мороз пише листи, а дорослим ні. Ось вона й вирішила піти на хитрість: надіслати мамі листа від знаменитого чарівника. Навіть марки десь знайшла та наліпила на конверт. Видало фальшивого Діда Мороза те, що лист починався зі слів: «Дорога Світлано...». Маму це послання дуже зворушило. А я потім ще кілька років кликав сестру "ельфом". А що? Діду Морозу допомагала, та ще й зріст був відповідний!

4. Кожного Нового року ми з подругою відвозимо подарунки дітям, які зустрічають свято у лікарні. І ось числа 30-го беру на ринку ящик мандаринів, а продавець східної зовнішності грайливо так питає: «Куда тебе столко, красавица?». А я візьми та ляпни все як є: «Дітям, до лікарні. В онкологічне відділення». Він замовк, а потім, трохи сповільнивши, сказав: «Не треба грошей». Мені стало ніяково. Спробувала засунути йому в руки купюру, але він не погоджувався. На душі стало тепліше, що у світі багато добрих людей. Подруга, коли дізналася про цей вчинок, розплакалася.

5. У грудні минулого року надійшов лист з проханням про допомогу зібрати дітям у притулку подарунки на Новий рік. Купила я барана та ляльку, подарувала. Нічого у відповідь не чекала. Сьогодні прийшла жінка і питає: Хто купив ляльку? У мене аж волосся дибки на потилиці встало. Виявилося, що цю ляльку подарували дівчинці, яка не говорила. Зовсім. Не німа, просто не говорила. Вона з цією лялькою спала та їла. А потім почала... говорити! За що мені й подякували. Отож і повернулося мені добро. І вам усім добра!

6. На Новий рік бабуся подарувала мені порцелянову статуетку балерини. Фігурка мені так сподобалася, що я вирішила стати на неї схожою. Батьки віддали мене на танці, і я відкрила свою танцювальну студію. Так подарунок допоміг визначити мою долю.

7. Найкращий подарунок мені зробили друзі. Вони подарували мені подушку, ковдру та 5-денну відпустку! Якось домовилися з начальником та отримали для мене тиждень вихідних без відпрацювань та відрахування зарплатні. Жоден найдорожчий чи пам'ятний дитячий подарунок не зрівняється з цим, особливо після місяця роботи без вихідних. Тепер я посплю. Щаслива.

8. Коли я була маленькою, ми іноді святкували Новий рік у батьків моєї мами в іншому місті. Дідусь, знаючи, як я люблю волоські горіхи, загортав їх у фольгу і вішав на ялинку з іншими іграшками, наче кульки. І коли я знімала черговий горішок з ялинки, то радісно бігла до дідуся, а він колов їх і чистив від лушпиння... Дідуся давно немає. Для мене Новий рік – це далеке та щасливе, незважаючи ні на що, дитинство.

9. У дива обов'язково треба вірити. Декілька років тому відвідала виставку картин місцевих художників. Одна робота справила незабутнє враження. У книзі відгуків залишила свій коментар, сповнений захоплення талантом автора. Через кілька днів мені зателефонував той самий художник і запропонував побачитись. При зустрічі він подарував мені картину, що сподобалася, в мініатюрі, намальовану спеціально для мене. Щороку вона стає особливою прикрасою будинку. На ній зображено зимову казку.

10. Мучилась від депресії довгий час. Перед Новим роком вирішила підправити карму та взяла участь у благодійній акції: виконала бажання дитини із малозабезпеченої сім'ї.

Через тиждень після Нового року моє життя почало кардинально змінюватися, все відбувалося як за якимось сценарієм: я закінчила тривалі безперспективні стосунки, переїхала, змінила роботу та зустріла справжнє кохання. І це за місяць! Весь цей час мене не покидало відчуття заступництва. Тепер вірю у дива ще більше.

Телепрограма