Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

8 історій з 90-тих, від яких ви посміхнетеся

8 історій з 90-тих, від яких ви посміхнетеся

16 лютого 2022 | 18:16

Напевно, більшість сучасних дітей навіть не уявляють, що історії з нашої добірки колись були можливі.

"Годування" Тамагочі, запис плей-листів на компакт-диски, безцінні моменти в гостях у бабусі в селі - все це знайоме кожному, хто виріс у 90-тих.

Доводилося чимало часу проводити в бібліотеці, щоб щось дізнатися, задовольнятися кількома каналами на громіздкому телевізорі.

Спогади про одяг, іграшки та ґаджети того часу викликають посмішку і почуття ностальгії. Давайте понастальгуємо разом?

Ми знайшли 8 теплих історій того часу, які обов’язково викличуть посмішку і теплі спогади.

1. Сумую за цим солодким моментам очікування, коли приходиш зі школи додому і чекаєш початку улюбленого мультфільму або серіалу по телевізору. Я навіть на дні народження подруг приходила тільки після того, як подивлюся «Сейлор Мун», а якщо випадково пропускала «Бунтівний дух», то доводилося прокидатися о 4 ранку, щоб глянути повтор.

2. Збирати вирізки з газет і журналів про улюблених співаків (найчастіше когось з учасників бойз-бендів), обмінюватися ними. Якщо подружка фанатіє від того ж артиста і у неї з'явилася вирізка, якою вона не хоче ділитися, - позичити і зробити ксерокопію.

3. Сучасні діти не зрозуміють біль мілленіалів! Для нас смерть Муфаси з «Короля Лева» була травмою дитинства, а для них... Виходить із зали кінотеатру хлопчик років 6-ти зі словами: «Взагалі кішки на лапи приземляються. Нудне кіно».

4. Гра в резиночку, обмін марками, фантиками, календариками, стояння в довгих чергах з мамою в магазинах, жахливі сині рейтузи, штани з начосом (які можна було ставити в кутку після того, як взимку з гірки покатаєшся), 2 канали в телевізорі. Так багато всього, у наших дітей все зовсім по-іншому.

5. Писати реферати в бібліотеках. Це зараз знайшов, зберіг, роздрукував, а раніше ми після школи збиралися юрбою, йшли до бібліотеки, шукали матеріал, а потім годинами в читальному залі переписували на листи А4.

6. Сидіти біля радіо та чекати, коли заграє ваша улюблена нова пісня, щоб можна було записати її на касету. І сподіватися, що цей набридливий ведучий не буде базікати перші 45 секунд. (Спойлер: він завжди базікав!).

7. Якось ми з мамою і братом пішли до її подруги. Так як телефонів не було (у нас не було навіть міського), дізнатися заздалегідь, чи вдома вона, було неможливо. Прийшли, двері виявилися зачиненими. Ми постояли на подвір'ї, а потім крейдою на асфальті вирішили залишити послання: «Ми були тут». Буква «б» злегка розмазалася, і в результаті вийшло «Ми вили тут».

8. Для того щоб піти погуляти з подружкою, яка жила в приватному секторі, я приходила до неї, стояла біля хвіртки і по півгодини на всю вулицю кричала: «Олено!». І раділа, коли собака починала гавкати: був шанс, що мене почують раніше. Дзвінка у неї не було. Потім, коли собака до мене звикла, заходила прямо на подвір'я і стукала у вікна або й зовсім заходила до будинку, щоб дізнатися, що подруги зараз немає.

Телепрограма