Головна Мапа сайту Контакти
RSS
1 жовтня 2008
Один день. Спорт

Донецький "Шахтар" поступився іспанській "Барселоні" з рахунком 1:2

21:13

У Донецьку завершився матч групового турніру Ліги чемпіонів між "Шахтарем" та іспанською "Барселоною" з рахунком 1:2 на користь "Барселони".

До матчу готувалися не лише гравці і тренери, а й міліціонери. У решти - свято футболу.

Перед стадіоном РСК "Олімпійський" близько 800 правоохоронців. Така кількість людей у формі - своєрідний рекорд для українського футболу. Зазвичай під час міжнародних матчів міліціонерів рахують на тисячі. Зараз ви бачите, як готувалися до матчу "Шахтар"-"Барселона". "Стражі порядку" отримують інструкції  і переходять до огляду трибун. За допомогою металошукачів перевіряють наявність вибухівки. Загалом усе за стандартами УЄФА.

Для обох команд - донецького "Шахтаря"  і  каталонської "Барселони" сьогоднішній матч - за 6 очок. Переможець значно покращить свої шанси на вихід у плей-оф. На кого сподівається тренер "Барси" Хосеп Гвардьйола у матчі проти гірників - знає Дмитро Євчин.

Поява "Барселони" будь-де  - це завжди підвищений інтерес. На диво, Донецьк особливого ажіотажу не відчував. Окрім журналістів, синьо-гранатових зустрічав російський фан-клуб "Барселономанія". Ця організація міжнародна. Об'єднує шанувальників каталонського клубу з Росії, України та Білорусі.

Костянтин Лось, член фан-клубу "Барселономанія":

- Мы готовились морально... Приехали люди с разных стран.

З півгодинним запізненням першим з будівлі терміналу вийшов головний тренер "Барси" Хосеп Гвардьйола. Чи то не впізнали, чи то не побачили. Гвардьйола непомітно пройшов повз фанів. Далі - африканська діаспора "Барси" Кейта і Етоо на чолі з мексиканцем Маркесом. Зокрема Етоо тепер особливо небезпечний. У попередньому турі чемпіонату Іспанії він забив гол-красень "Бетису" У каталонському дербі заробив вирішальне пенальті.

Нині вартий уваги ісландець Ейдур Гудйонсен. Його вихід на заміну у тій же грі проти "Бетиса" теж спрацював. В активі Гуденсона переможний гол.

А от чого чекати від теперішньої форми голкіпера Вальдеса - не відомо. Його невдала гра у каталонському дербі призвела до гола у ворота "Барселони".

Справжній фурор викликала поява Тьєрі Анрі. Француз відповів на смс-повідомлення, тільки потім звернув увагу на присутніх. Загалом "Барса" привезла у Донецьк найсильніших. Це новачок бразилець Дані Алвеш і вже знамениті "малюки " каталонців -  невисокі на зріст Лео Мессі та Боян. Зокрема останнього не помітив навіть фотограф - мало не перевернув валізу напарника.

Вже на прес-конференціЇ Гвардьйола відбивався сам. Нікого з гравців не привів. 

Хосеп Гвардьйола, головний тренер ФК "Барселона":

- Я вважаю гру проти "Шахтаря" дуже важливою і підкреслюю - це не підготовка до чергового матчу Іспанії проти "Атлетико". Я дуже поважаю суперника. Вважаю "Шахтар" сильною командою, так само, як і його тренера.
 
А от Мірча Луческу був не в гуморі. Його критикують за бліду гру в чемпіонаті України. Тому "Містер", як називають Луческу у Донецьку, заговорив навіть про відставку.

Мірча Луческу, головний тренер ФК "Шахтар":

- У мене такий контракт, що я не можу подати у відставку. Я піду тільки в тому випадку, коли скаже президент. Ми потиснемо  одне одному руки - і все. Я тренер, я відповідальний за все в команді.

Румунський спеціаліст просить підтримки та розуміння серед вболівальників. Зокрема і в матчі проти "Барселони".

З Донецька Дмитро Євчин, Олександр Пономарьов К1.

Телепрограма