Головна Мапа сайту Контакти
RSS
5 лютого 2009
Один день. Спорт

У футбольній Європі - у розпалі боротьба за національні кубки

21:02

У футбольній Європі - у розпалі боротьба за національні кубки. Зокрема, в Англії "Ліверпуль" вже припинив виступи у турнірі. У напруженому матчі "червоні" поступилися запеклому ворогу - "Евертону".

В Іспанії перший матч півфіналу "Кубка короля", "Севілья" - "Атлетик", взагалі мало не скасували. Через затяжну зливу на півдні країни гра розпочалась із 15-хвилинним запізненням. Про футбол за будь-якої погоди - у спортогляді Дмитра Євчина.

"Евертон" - "Ліверпуль" - 1:0. Кубок Англії

Мерсисайдське дербі у Кубку Англії для "Ліверпуля" розпочалося - гірше не буває. Вже на 16-й хвилині залишив поле Стівен Джерард. Капітан "червоних" був травмований, і Рафа Бенітез не став ризикувати здоров'ям лідера. Однак це мало не використав "Евертон". Наприклад, у другому таймі тільки штанга зупинила удар Османа. А незабаром "Ліверпуль" взагалі залишився вдесятьох. Лукас надто жорстко зіграв проти Лескота і отримав другу жовту. Вже у екстра-таймі "Евертон" змарнував другий гольовий момент. Рейна зреагував на постріл Османа і за мить встиг заблокувати удар Гослінга. Щоправда, 18-річний Гослінг виправив становище. Його техніка і влучний удар вивели "Евертон" до однієї восьмої Кубку Англії.

"Севілья" - "Атлетик" - 2:1. Кубок Іспанії

Традиційна британська негода, схоже, перебралася на південь Іспанії. Напередодні матчу "Севілья" - "Атлетик" стадіон перетворився на суцільну калюжу. Щоправда, воду вдалося витіснити за межі газону, а дощ поступово вщух. У таких умовах "Атлетик" був неначе риба у воді. У першому таймі Палопу довелося рятувати ворота після удару Льоренте. А за дві хвилини до перерви голкіпер помилився. Невдало залишив ворота, і Льоренте відкрив рахунок. У другому таймі "Севілья" взяла в облогу штрафний майданчик суперника. І під час такої навали Душер зумів заштовхати м'яч у сітку. За шість хвилин до кінця матчу господарів поля підвів Кануте. Малієць не реалізував пенальті. Щоправда Севілья таки домоглася свого у доданий час. Лауатро Акоста став автором переможного голу. 2:1 - на користь "Севільї".    

Андрій Шевченко може опинитись у "Лос-Анджелес Гелексі". Боси "Мілана" відправлять українського нападника до американської команди замість Девіда Бекхема. Англієць належить "Гелексі" і виступає за "россо-нері" тільки на правах оренди. Однак керівництво "Мілана" прагне залишити Бекхема у команді, тому й обміняє на українського нападника.

Телепрограма