Головна Мапа сайту Контакти
RSS
18 лютого 2009
Один день. Спорт

Київське "Динамо" зіграло внічию з іспанською "Валенсією"

21:04

Київське "Динамо" провело перший матч Кубка УЄФА у новому році. Українську команду випробовувала на міцність іспанська "Валенсія". Якщо для "Кажанів" футбольний сезон у розпалі, то для команди Юрія Сьоміна це був перший офіційний поєдинок у 2009-му. Хто ж взяв гору? "Валенсія" у добрій фізичній формі, чи "Динамо", вмотивоване перед рідними вболівальниками - у сюжеті Дмитра Євчина.

Іспанська "Валенсія" не по зубах "Динамо", навіть без Давида Вільї. Кращого бомбардира "Кажанів", котрого боялися найбільше, тренер левантійців Унаї Емері приберіг для другого тайму.

Головна несподіванка у "Динамо" - поява в основному складі нападника Артема Кравця. Він активно розпочав гру, проте користі - нуль. Свій кращий момент у першому таймі Кравець не використав на 4-й хвилині. Із вигідного становища нападник пробив ледь вище поперечини.

Своєю чергою "Валенсія" своїми небезпечними моментами не розкидалася. Перша змістовна атака іспанців завершилась голом. Гіоане просто не встиг за Матою. А півзахисник віддав у центр, де Давид Сильва разом із м'ячем забіг у ворота. На цей укол "Динамо" не відреагувало. Кияни продовжили атакувати, щоправда знову без дивідендів.

На кілька падінь Мілевського суддя не відреагував. А Кравцю не вистачало досвіду. Вийшовши віч-на-віч з голкіпером, Артем програв дуель досвідченому Сесару. І тільки вихід на поле Черната у другому таймі допоміг "Динамо". Після потужного удару румуна м'яч влучив чи то у Мілевського чи то у захисника Альбіоля і влетів у сітку. За такої гри "Динамо" могло розраховувати на перемогу, якби не Мілевський та суддя. Бельгійцю Сержу Гуменні набридли падіння нападника "Динамо". І в епізоді, коли Мілевського дійсно зачепили, бельгієць показав українцю "жовту" за симуляцію. "Гірчичник" виявився другим в колекції "динамівця". За чисельної переваги Унаї Емері кинув у бій лідерів. Спочатку Давид Вілья, а згодом і Хоакін з'явилися на полі. Вілья навіть голом відзначився, щоправда забив з оф-сайду.

Надалі "Динамо" "билось" бодай за нічию. Адже обіграти "Валенсію" вдесятьох не вдається і європейським грандам. У підсумку - 1:1, в Іспанії "Динамо" потрібно точно забивати.

Телепрограма