Головна Мапа сайту Контакти
RSS
27 лютого 2009
Один день. Спорт

Юрій Щербина - український рекордсмен-гирьовик

21:01

Усе своє життя Юрій Щербина встановлює рекорди - національні, світові, гінессівські. Та не задля галочки чи популярності. Юрій Володимирович намагається довести, що можливостям людини немає межі. Ось і сьогодні, в свої 60, українець ставить трюк, який ніхто у світі не виконує. Чи вдалося це йому - бачила Яна Биховець.

Яна Биховець, журналіст:

- Увага! Смертельний номер! Прямо на наших очах українські спортсмени вперше продемонструють так зване зустрічне жонглювання в піраміді. Замість легких елегантних предметів - в руках жонглерів будуть пудові гирі.

Перша спроба виявилася вдалою. Хоча зробили мінімальну кількість рухів. Ризик завеликий, особливо для тих, хто знизу.

Юрій Щербина, рекордсмен книги рекордів Гінесса:

- В чем опасность заключается - нижние никуда не могут деться от верхней гири, они держат верхних. Если в акробатике там можно как-то уйти, верхний спрыгнет. То здесь - гиря и деться практически некуда.

Автор цього номера - 60-річний Юрій Щербина, впевнений - ще ніхто у світі не виконував такої ризикованої та складної вправи. Разом із командою планують відшліфувати трюк і, можливо, занести це досягнення до Книги рекордів Гінесса. Там уже є запис про українця. Біля підніжжя гори Ельбрус атлет 54 рази виконав ось таку вправу.         

Юрій Щербина, рекордсмен книги рекордів Гінесса:

- Страх - в начале, когда разучивал броски через голову на шею, был страх, я разучивал в каске и даже сквозь каску раз попал.

А це вже зйомки трирічної давнини. Юрій Володимирович встановлює новий світовий рекорд. КИдає 16 кілограмів собі на шию аж 60 разів поспіль. Завдання ускладнюють жорсткі погодні умови на найвищій точці України.
 
Юрій Щербина, рекордсмен книги рекордів Гінесса:

- 15 градусов мороза, ураганный ветер, снег, хотя и 8-е мая было, но на Говерле был снег Там полости под снегом и когда начал бросать на шею, они начали проваливаться и это сильно сбивало дыхание, потому что приходилось делать остановку.

Більш за рекорди невтомного спортсмена цікавлять можливості людини. Юрій Щербина запевняє, ніколи не використовував допінгу, а високих спортивних результатів досягав завдяки розумним тренуванням. У свої 60 має безліч планів на майбутне.          

Юрій Щербина, рекордсмен книги рекордів Гінесса:

- Если так сказать, что достиг всего возможного, то надо брать доски, поэтому я еще не могу этого сказать.

Наостанок спортсмен вирішив іще раз здивувати нас і продемонстрував один зі своїх складних трюків. Такий вис на мізинцях із додатковою вагою навіть його молодші учні виконати не можуть.

Яна Биховець, Сергій Дубінін, К1.

Телепрограма