Головна Мапа сайту Контакти
RSS
21 травня 2009
Один день. Спорт

Україна вперше в історії здобула Кубок УЄФА!

22:09

Тріумфальна перемога! Україна вперше в історії здобула Кубок УЄФА. Євротрофей виборов донецький "Шахтар". За перебігом вирішального матчу "гірників" проти німецького "Вердера" стежив кожен третій українець. Сьогодні "Шахтар" повернувся до Донецька. Як зустрічали переможців - далі у сюжеті.

Навіть тут, у стамбульському аеропорту, їх зустрічають як тріумфаторів. Гравців "Шахтаря" наввипередки вітають і працівники летовища, і випадкові пасажири.

Сам Кубок - одразу в центрі уваги. Усім хочеться помилуватися срібною чашею. Але не гравцям. Вони розпаковують трофей тільки в літаку. Бавляться призом немов діти. Передають із рук до рук, аби кожен відчув смак перемоги.

За традицією, кожен із футболістів має право показати виграний трофей на батьківщині. Тож найближчим часом Кубок УЄФА помандрує світом.

Володимир Єзерський, гравець ФК "Шахтар":

- Я розмовляв з Толіком Тимощуком, він сказав, що коли Кубок перебував у пітерському "Зеніті", то цей Кубок десь приблизно проїхав по Росії 60 тисяч кілометрів. Перший раз українська команда здобула такий трофей, тим більше останній. Я думаю, що все ж таки дійсно гравці повинні показати вболівальникам, вони напевно цього заслуговують.

А це вже Донецький аеропорт. Переможців зустрічають кілька тисяч вболівальників. Першим з літака виходить капітан команди - Даріо Срна з трофеєм у руках, одразу за ним крокує тренер-тріумфатор - Мірча Луческу.

Фанати не стримують емоцій.

Людмила Шабельник, уболівальниця ФК "Шахтар":

- Я не спала всю ночь, и сразу сказала, что они выиграют, сразу! Я болею с 34-го года, у меня брат играл центральным нападающим.

Олександр Мацаков, уболівальник ФК "Шахтар":

- Сильно, сильно волновался! Верил, но когда он пропустили гол, сомнения появились.

Самі ж футболісти не приховують емоційної втоми. Вони ще не зовсім усвідомлюють, що зробили це. Втім, довго святкувати не збираються. Трохи відпочинуть - і знову до м'яча.

Олексій Крапивко, К1.

Телепрограма