Головна Мапа сайту Контакти
RSS
21 травня 2009
Один день. Спорт

"Шахтар" - "Вердер" - 2:1

21:06

Історична перемога. Донецький "Шахтар" виграв для України перший і останній Кубок УЄФА. Фінал проти "Вердера" затягнувся. Щоб визначити володаря трофея, командам знадобились два додаткові тайми. Вирішальний гол "гірники" забили на 98-й хвилині матчу. 2:1. Як це було - у матеріалі Сергія Поліщука.

На гру проти Вердера Мірча Луческу виставив одразу чотирьох бразильських півзахисників і одного нападника - Луїса Адріано. І це дало результат.

Уже на п'ятій хвилині Жадсон віддав на Луїса Адріано, той сильно пробив - м'яч пройшов поруч зі штангою. А ось друга спроба форварда "Шахтаря" стала результативною. Цього разу Вілліан точним пасом вивів Луїса Адріано на побачення з голкіпером "Вердера", і бразилець майстерно спрямував м'яч у ворота.

Олексій Гай, гравець ФК "Шахтар":

- Если честно, я ожидал чуть большего от них. Мне так со стороны показалось, что чуть больше мы владели инициативой и создали больше голевых моментов.

Німці відігралися зі стандартного положення. Це Налдо сильно пробив. П'ятов помилився, і м'яч тихенько закотився у ворота. А під завісу першого тайму "Вердер" міг бути попереду. Знову помилився П'ятов, не діставши м'яча. На щастя для "Шахтаря", в цьому епізоді Піссаро не влучив у ворота.

Мірча Луческу, головний тренер ФК "Шахтар":

- У першому таймі ми створили багато моментів, але реалізували, на жаль, лише один. Ну а потім П'ятов припустився помилки, і ми трохи розгубилися. Не було вже того контролю м'яча, передач із флангу на фланг.

У другому таймі німці були близькими до того, аби вийти вперед. Ось Фрінгс пробиває головою. П'ятов парирує удар, а потім Кучер першим встигає до м'яча. 90 хвилин переможця не виявили. А от додатковий час став щасливим для гірників. Срна прострілив із флангу, і Жадсон пробив по воротах. Воротар зреагував, але не врятував.

Томас Шааф, головний тренер ФК "Вердер":

- У "Шахтаря" дуже активні гравці на флангах, і ми давали їм багато свободи. Ми були надто розслаблені в захисті, хоча така гра суперника не була для нас несподіванкою.

Цього вечора щастя було на боці "Шахтаря". За хвилину до закінчення додаткового часу Піссаро таки забиває гол. Однак іспанський рефері побачив у цьому епізоді порушення з боку німецького футболіста і скасував взяття воріт. "Шахтар" переміг - 2:1, і привіз до України останній в історії футболу Кубок УЄФА.

Сергій Поліщук, К1.

Телепрограма