Головна Мапа сайту Контакти
RSS
22 травня 2009
Один день. Спорт

Феррарі прото нововведень у правилах перегонів

21:03

Цей рік може бути останнім для Феррарі у Великих Призах! Така шокуюча можливість стала реальною після того, як Міжнародна автомобільна федерація ухвалила нові правила гри на сезон 2010-ть. Червона Скудерія категорично проти нововведень і погрожує - якщо ФІА не відступиться - не бути більше Феррарі у Формулі-1! Докладніше про конфлікт однієї із найстаріших учасниць королівських перегонів - далі у сюжеті.

Міжнародна федерація автоспорту вирішила встановити обмеження на бюджети команд. Аби стайні витрачали менше, ФІА пропонує технічні пільги.

Тобто якщо загальні витрати, із деякими винятками, складуть менше 45 мільйонів євро на рік, то команда зможе використовувати нестандартні двигуни та аеродинамічні частини. Ті ж, хто і далі "смітитиме грошима" - матимуть однакові агрегати та аеродинаміку.

5 стаєнь вважають таке рішення неприйнятним. Ред бул із Торо Россо, Тойота, Рено та звичайно ж - Феррарі заявили, що не братимуть участі у Ф-1 з наступного сезону, якщо нічого не зміниться. Та часу для змін Обмаль, адже заяви на участь слід подати до - 29 травня. Минулого тижня команди разом із керівництвом Формули зібралися, щоб розв'язати цю проблему. Однак марно. ФІА залишилася непохитною.

Макс Мослі, президент міжнародної автомобільної федерації:

- У нас була цікава зустріч. Ми обмінялися думками, але нічого конкретного не вирішили. Гадаю, зустрінемося ще не раз - і нам вдасться переконати команди. Ми пояснили, що нинішні обставини змушують нас скорочувати витрати, інакше неможливо. І ми хочемо обговорити всі деталі, щоби стайні робили нам зустрічні пропозиції.

А італійська стайня подала на Федерацію до суду. Та Феміда стала на бік організаторів перегонів. Феррарі із цим рішенням погодилася, однак всю злість зігнала на можливих учасниках Ф-1 сезону

Співробітники Феррарі не могли повірити своїм очам, коли вранці побачили в газетах назви команд, які оголосили про своє бажання взяти участь у "Формулі-1"! У списку, який до рук преси потрапив просто із судової зали, не було жодного відомого імені, жодної команди, за яку вболівальники ладні були би викласти 400 євро заради місця на трибунах гран-прі!

20 травня 2009, прес-служба Ferrari.

Ну а у п'ятницю відбулася друга зустріч організаторів перегонів та команд. Але поки участь Феррарі у Формулі 1 залишається під великим питанням.

Костянтин Коробов, К1.

Телепрограма