Головна Мапа сайту Контакти
RSS
22 травня 2009
Один день. Спорт

Вільна практика в Монако почалась у четвер

21:02

Традиційно вільна практика на гран-прі Монако проходить не у п'ятницю, як на всіх інших змаганнях, а у четвер. Тож зараз пілоти мають трохи вільного часу перед дуже важливою кваліфікацією. Поки найбільш упевнено почуваються - Рубенс Барікелло з Браун Джи-пі та пілот Вільямса Ніко Росберг. Саме вони показали найкращі результати на перших тестах. Несподіванки принесла і стайня Феррарі, детальніше про це - далі в сюжеті.

Напередодні гран-прі Монако червона скудерія заявила, що розраховує на подіум у цій гонці. У це мало хто повірив, адже на попередніх етапах машини Феррарі ледве дотягували колеса до зони балів, якщо взагалі діставалися фінішу. Втім, у четвер вранці Маса довів усім, що їхні прагнення аж ніяк не безпідставні. Нарешті із болідом все гаразд, і Бразилець показав другий час.

Феліпе Маса, пілот "Формули-1" ("Феррарі"):

- Це вельми специфічна траса порівняно з іншими. Вона дуже технічна. Концентрація дуже важлива. Лише одна помилка - і ти можеш поцілувати стіну! Я не кажу, що не можна помилятися взагалі. Але якщо це сталося, то потрібен фарт, аби продовжити боротьбу. Місця тут дуже мало.

Мало, але не для Ніко Росберга з Вільямс! 23-річний німець цього сезону поки не показує чогось надзвичайного на самих перегонах, зате чудово почувається на практиках. Він демонстрував найкращий час на тестах кожного гран-прі. Тож і вечірній результат поки нічого не означає, але, напевне, приємно. Тихо радів і Рубенс Барікелло, він очолив тестові показники вранці. Зате для Себастьяна Феттеля з Ред Булл перші заїзди в Монако були дуже показовими. А виявили вони проблеми з болідом. Хоча після того, як машину відремонтували, Феттель приїхав із 6-тим часом.

Себастьян Феттель, пілот "Формули-1" ("РЕД БУЛ"):

- Це дуже довга траса, і вуличні дороги завжди страшенно важкі. Слід бути зібраним. Концентрація - шалена. Треба тиснути щосили - так само, як і на нормальній трасі, тільки без права на пОмилку. Думаю, що це гострий трек і він лише додає перцю.

Проте найбільше не пощастило Роберту Кубіці із БМВ Заубер. Він відкатався аж надто яскраво - у його боліда вибухнув двигун. Тож більшу частину тестів пілот стирчав у боксах. Тепер у БМВ чекають суботніх заїздів.

Телепрограма