Головна Мапа сайту Контакти
RSS
5 червня 2009
Один день. Спорт

Стартує 7-й етап "Формули-1"

21:04

Цими вихідними стартує 7-й етап Королівських перегонів - гран-прі Туреччини. Незвичайна траса - Істанбул-парк обіцяє купу сюрпризів. Адже тут повно швидкісних поворотів та довгих відрізків, де можна розігнатися досхочу. До того ж, їздити треба проти годинникової стрілки, - на відміну від усіх інших треків. Чи принесли несподіванки перші тестові заїзди, - знає Олексій Крапивко.

Вперед - у минуле! Під таким гаслом пройшли перші тестові заїзди на турецькій трасі. Трійка лідерів на Істанбул-парку після 2-гої практики до болю нагадувала минулий рік. Вперед вирвалися всі фаворити 2008-го, окрім хіба що "Феррарі", а теперішні очільники чемпіонату відкаталися в тіні. "БМВ-Заубер" здається помирилася зі своїм болідом і він більше не викидає коників. А новий дифузор дозволив Роберту Кубіці показати третій результат.

Роберт Кубіца, пілото "Формули-1" (БМВ-Заубер):

- Я розмірковую, як проїхати краще, ніж у Монако. Думаю, що це буде просто. Тепер нам треба зрозуміти, скільки потужності додав дифузор і як її краще використати. У Барселоні це було непогано. Та, на жаль, у 2-х найважливіших моментах у нас виникли 2 великі проблеми. Сподіваюся тепер цього не буде.

Рено Фернандо Алонсо теж нашпигували всіма новинками, які має в запасі стайня. В основному це аеродинамічні обвіси. Перед іспанцем постало непросте завдання - за п’ятницю максимально вивчити нові можливості машини. Із цим він впорався на 4 з плюсом. Бо показав 2-й результат. А надію на гідну боротьбу дав своїй команді МакЛарен Хейкі Ковалайнен. Він відкатався на "відмінно". Утім, думки щодо перемоги у фіна досить скептичні.

Хейкіі Копалайнен, пілот "Формули-1" (МакЛарен):

- Ми постійно прогресуємо - від самого початку сезону. Ми весь час рухаємося уперед, але зрозуміло, що роботи є повно, і треба працювати далі. Це не просто, і результат буде не завтра. Але обов’язково буде!

Затаївся Себастьян Феттель з Ред Бул. Він пів дня про-тупцювАв у боксах через проблеми із болідом. Потім зробив 4 кола і знову поїхав у гараж – тинятися там другу половину дня. Не поспішають грати м’язами на тестах і інші фаворити цього року. Пара з Браун Джи-пі відкаталася "упівсили", не блищала й червона скудерія. Напевне, всі козирі залишили на кваліфікацію.

Телепрограма