Головна Мапа сайту Контакти
RSS
10 червня 2009
Один день. Спорт

Один портрет. Карло Анчелотті святкує 50-річчя

21:03

В Італії його охрестили невдахою, а він у ранзі дворазового переможця Ліги чемпіонів сьогодні святкує 50-річчя. Чому до футбольного тренера Карло Анчелотті приліпилось таке несправедливе прізвисько - невідомо. Сам ювіляр уже звик і каже - не проти, коли журналісти так його називають. Єдине, додає - "погоджуюсь бути лише найуспішнішим серед невдах." Непохитний Карло Анчелотті - в "Одному портреті" Дмитра Євчина.

Карло Анчелотті. "Парма". Друге місце у чемпіонаті Італії

"Пармі" пощастило, коли 96-го команду очолив Анчелотті. Це Карлетто перетворив місцевих гравців на зірок. Насамперед тренер довірив позицію голкіпера вісімнадцятирічному Джиджи Буффону. Тепер воротар - беззмінний номер один збірної Італії. Основним захисником клубу став Фабіо Каннаваро. За 10 років неаполітанець виграв Золотий м’яч. І саме Анчелотті ініціював купівлю Ернана Креспо. Аргентинець перебрався до "Парми" з "Рівер Плейта". У свій перший сезон у клубі Анчелотті та компанія посіли друге місце у чемпіонаті Італії.

Карло Анчелотті. "Мілан". Перемоги на всіх фронтах

2001-го Анчелотті очолив "Мілан". Тут він теж навів свої порядки. При ньому Андрій Шевченко став мега-зіркою. Анчелотті навчив українця єврофутболу. Знаменита фраза тренера - "Якщо маєш талант голеадора, будь на полі егоїстом". На додачу в "Мілані" Анчелотті вигадав нову позицію для свого диспетчера Андреа Пірло. На полі він - за кілька кроків перед центральними захисниками "Мілана". Звідти Пірло не лише паси роздавав, а й підключався до атак і забивав, наприклад, такі голи. Той "Мілан" виграв усе. Двічі Лігу чемпіонів, Суперкубок УЄФА і навіть клубний Чемпіонат світу.

Карло Анчелотті. "Челсі". Туманні перспективи

"Папа Карло для російського Буратіно". Так назвали британські таблоїди перехід Анчелотті до "Челсі". У команді Романа Абрамовича головне завдання Анчелотті - виграти Лігу чемпіонів. Ця заповітна мрія власника "Челсі" ще не реалізована. Очоливши "аристократів", Карлетто обіцяє переманити до "Челсі" Андреа Пірло. Адже інший добрий знайомий Анчелотті з "Мілана" - Андрій Шевченко і так належить англійському клубу.

Телепрограма