Головна Мапа сайту Контакти
RSS
10 червня 2009
Один день. Спорт

У Бородянці приймали великий футбол

21:04

Великий футбол у райцентрі. Через те, що в останній момент матч поєдинку національних команд перенесли до Києва, молодіжній збірній довелося шукати інше місце для свого поєдинку. Головний тренер молодіжки Павло Яковенко обрав стадіон в одному з райцентрів Київщини - Бородянці. Як такий сюрприз сприйняли місцеві вболівальники і суперники українців - знає Маркіян Перетятко.

Цей монумент Володимиру Ульянову ще не бачив футболу такого високого міжнародного рівня. Уперше на матч відбору до чемпіонату Європи до селища міського типу Бородянка приїхала збірна Мальти.

Віддати за дійство десять гривень закликає плакат біля входу на стадіон, виконаний традиційно - гуашшю. Та спеціально обладнаної каси на стадіоні немає. Квитками торгують просто неба, а гроші складають у картонну коробку.

Вікторія Горностай, продавець квитків на футбол:

- Отака в нас чудна каса. Нам яку дали - в таку й складаємо.

Цей чоловік прийшов на матч із сином. Востаннє на великому футболі був двадцять років тому, в Києві, ще на матчі першості Союзу. Але цього разу не зміг залишитись осторонь.

Анатолій Ващенко, вболівальник збірної України:

- Мені як сказали, що такий буде матч, я й не повірив одразу. Тут зазвичай гуляють по місту, по області, по Україні буває... А так, щоб з іноземцями - ні.

Бородянський двотисячник заповнений наполовину - виходить, подивитися на іноземних футболістів прийшов чи не кожен дванадцятий мешканець райцентру. Саму ж арену до телетрансляції пристосували без зайвого пафосу. На репортажний балкон можна піднятися лише драбиною. Та для футболістів мають значення передусім умови для гри. Тренер мальтійців каже - єдиний недолік стадіону - віддаленість від української столиці.

Едвін Каміллері, головний тренер молодіжної збірної Мальти:

- Нам учора довелося їхати півтори години туди і півтори години назад. Три години їзди, аби просто потренуватися - не думаю, що це дуже добре для гравців. Але тут гарна природа і хороший газон - у нас на Мальті такий хіба в національного стадіону та ще в пари арен. Хоча в цьому немає нічого дивного, адже Мальта набагато менша, ніж Україна.

А ось українська команда передматчевий збір проводила неподалік. Тож із дорогою проблем не було.

Павло Яковенко, головний тренер молодіжної збірної України:

- Здесь, во-первых, расположение хорошее, жили рядом в прекрасных условиях, во-вторых “Оболонь“ дала свои поля для тренировок. Естественно, Бородянка - это лучший вариант.

Проте суто зі спортивного боку райцентр не одразу підтвердив вибір тренера. Відкрити рахунок м'ячам молодіжки в Бородянці не вдавалося більше години ігрового часу. Зрештою, штрафний у виконанні Коноплянки - і перемога з мінімальним рахунком. На табло - формальний результат свята для місцевих уболівальників, яке може повторитися вже восени. Адже тренер української молодіжки зібрався провести в Бородянці всі домашні матчі цього відбірного циклу.

Маркіян Перетятко, Вадим Свиридонов, К1.

Телепрограма