Головна Мапа сайту Контакти
RSS
12 червня 2009
Один день. Спорт

У ПАР стратує Кубок Конфедерацій

21:05

І до футболу дешевшого. Найближчої неділі у Південній Африці розпочнеться футбольний турнір - Кубок Конфедерацій. У цих змаганнях візьмуть участь 8 національних збірних - переможці кожного з шести континентальних чемпіонатів, чемпіони світу та господарі турніру. Від Європи за Кубок боротимуться чемпіон світу - збірна Італії, та чемпіон Європи - іспанська збірна. Яким складом прибувають команди на турнір та хто є головним фаворитом - далі в спортогляді Сергія Поліщука

Збірна Бразилії представлятиме на турнірі Південну Америку. Пента-кампеоне - стали переможцями Кубка Америки 2007-го року. Тренер бразильців - Дунга привіз до Південної Африки найсильніший склад. Головна увага журналістів прикута до новачка мадридського Реалу - Кака. Бразильці - чинні чемпіони Кубка Конфедерацій. Чотири роки тому вони у фіналі переграли збірну Аргентини - 4:1. ЦьогО року за вихід до півфіналу підопічні Дунги боротимуться з командами Італії, США та Єгипту.

Минулорічні Чемпіони Європи - збірна Іспанії - провела перше тренування у Південній Африці. Іспанці - дебютують на Кубку Конфедерацій, і першу зустріч підопічні Вісенте Дель Боске проведуть проти переможця Кубка націй Океанії - НовОї Зеландії. Суперниками по групі в іспанців також будуть господарі Чемпіонату та переможці Кубка Азії - збірна Іраку. Окрім пірінейців, головними претендентами на перемогу на цьому турнірі є команди Італії та Бразилії.

Для Південної Африки - Кубок Конфедерацій стане генеральною репетицією перед світовою першістю. АджЕ рівно за рік тут розпочнеться Мундіаль 2010. Президент Південно-Африканської Республіки - Джейкоб ЗУма ударом по м'ячеві розпочав символічний зворотний відлік часу. Щоправда головний стадіон Чемпіонату - у Кейптауні - все ще на стадії будівництва. Однак і організатори мундіалю і представники ФІФА запевняють, що усі спортивні об'єкти будуть готові до кінця нинішнього року.

Телепрограма