Головна Мапа сайту Контакти
RSS
3 серпня 2009
Один день. Спорт

Поєдинок "Арсенала" та "Оболоні" став історичним

21:06

Третій тур української футбольної Прем’єр-ліги відзначився серед іншого і столичним дербі. Поєдинок "Арсенала" та "Оболоні" став історичним в рамках протистоянь київських команд. Що там було історичного - знає Андрій Чернишков.

Поєдинок "Арсенала" та "Оболоні" по-своєму унікальний. В рамках вищого дивізіону столичне дербі ще ніколи не проходило за межами Києва. Відсутність у канонірів власної арени привело команди в Бориспіль, на стадіон "Колос".

Довелося їхати до Борисполя і київським уболівальникам. І якщо оболонці добиралися власним ходом, то для "ультрас" "Арсеналу" клуб виділив автобус. Можливо, саме тому їхня підтримка була набагато відчутнішою, ніж у супротивника.

Уболівальники "Оболоні" до дербі поставилися не організовано - стандартні банери та кричалки. Це все, на що спромоглися "біло-зелені". Фани "Арсеналу" наполегливо запрошували опонентів до пекла. Їхнім духом перейнялися і гравці.

Андрій Воробей, гравець ФК "Арсенал":

- Это игра за шесть очей. Это и дерби, и наши прямые конкуренты. Ну не то что конкуренты, но киевляне.

Оболонці і до матчу, і після стверджували - для них це звичайний поєдинок. Однак кількість грубих сутичок засвідчувала протилежне.

Богдан Шершун, гравець ФК "Арсенал":

- В первом тайме вы видели, жесткая игра была – думаю, это дерби все-таки. Потом мы забили пару мячей, и "Оболонь" успокоилась.
 
Згубила "Оболонців" надмірна грубість у власному штрафному майданчику.

Юрій Максимов, тренер ФК "оболонь":

- Два пенальти, ну мы еще не готовы так, чтоб отыгрывать два гола, понимаете.

Наставник "Арсеналу" Олександр Заваров під час матчу емоцій не стримував, за що дістав вилучення. Після гри тренер каявся.

Олександр Заваров, тренер ФК "Арсенал":

- Я европейского уровня человек. За нехорошее поведение он прав, что он меня выгнал. Со мной это редко случается, но что-то я так был настроен на "Оболонь".

Третю поспіль впевнену перемогу здобули київські динамівці. Одеський "Чорноморець" - навпаки - йде з нулем очок. Цього разу моряки поступилися "Таврії".

"Ворскла" в Полтаві стояла насмерть і відбила одне очко у зустрічі з "Шахтарем". "Металіст" знову здобув мінімальну перемогу на останніх хвилинах матчу. Донецький "Металург" Декласував "Закарпаття".

На чолі турнірної таблиці - "Динамо", підопічні Валерія Газаєва єдині йдуть без втрат. Далі з рівною кількістю очок - "Арсенал", "Шахтар" та "Дніпро".

Андрій Чернишков, Олександр Пономарьов, К1.

Телепрограма