Головна Мапа сайту Контакти
RSS
3 серпня 2009
Один день. Спорт

Юнацька збірна України - найсильніша футбольна збірна континенту

21:07

Збірна України - найсильніша футбольна збірна континенту. У фіналі юнацького Євро українці здолали англійських однолітків - 2:0.

Вдвічі приємніше, що тріумфували “жовто-сині” на очах у рідної публіки, адже чемпіонат проходив на полях Маріуполя та Донецька. Хоч перемогу здобули на юнацькому рівні, нагороджували по-дорослому. Дощ із золотих блискіток, вручення кубка, медалі від високих посадовців та колективна радість. Для футбольних збірних України усіх рівнів - це перший такий тріумф.

Юрій Калитвинцев, головний тренер збірної України з футболу U19:

- Когда попали в полуфинал - совершенно было все равно, кто будет в полуфинале. Мы поняли, что мы можем, и действительно поверили, и каждый в свои силы, и в силу команды в целом.

- Команда "Одного дня" поцікавилася, хто ж грає у складі зіркової збірної? І з'ясували цікавий факт, який розповімо і вам. З 18-ти гравців основи і запасу, 14 - це делегати від київського “Динамо” і донецького “Шахтаря”. Із золотими нагородами після турніру вони знову повернуться до другого, третього та інших складів своїх команд.

- А я знаю напевно, що допомогло хлопцям виграти. Капітан збірної Кирило Петров зізнався, що після першої гри з Англією, коли він забив два голи, вирішив на удачу... Не прати свої труси. Вся команда над ним насміхалася, але, як виявилось, свою місію вони таки виконали...

- Ти знаєш, я, мабуть, просто на щастя не буду голитися, як це роблять інші, чистіші футболісти.

Телепрограма